Ελλάδα|07.09.2021 09:45

Μίκης Θεοδωράκης: Βγήκε η δικαστική απόφαση για την κηδεία του

Σοφία Φασουλάκη

Δεκτή έκανε το δικαστήριο  την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ενός εκ των δύο εκτελεστών της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη, που δεν ήταν άλλη από το να ταφεί στο χωριό του στο Γαλατα Χανίων.

Το δικαστήριο αναγνωρίζει αποκλειστικό και πλήρες δικαίωμα στους εκτελεστές να αποφασίσουν για τα διαδικαστικά της κηδείας του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, έτσι όπως η επιθυμία του έχει εκφραστεί στη συμβολαιογραφική πράξη.

Ήδη, από τον Ιανουάριο του 2020 ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης με πράξη στον συμβολαιογράφο είχε διευθετήσει τα της κηδείας και της ταφής του με τους εκτελεστές να αποφασίζουν  και για το γραφείο τελετών.

Το δικαστήριο τέλος απαγορεύει στους ευρύτερους συγγενείς του, δηλαδή στην κόρη του στο γιο και τη χήρα του να έχουν οποιαδήποτε ανάμειξη με την διοργάνωση της κηδείας του.

Για δεύτερη ημέρα σε λαϊκό προσκύνημα

Στο μεταξύ, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα την Τρίτη 7/9, η σορός του Μίκη Θεοδωράκη στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου ο κόσμος απευθύνει το ύστατο χαίρε στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη. Το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου της Μητρόπολης ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό από τις 10:00 το πρωί και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και τις 19:00.

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Το λαϊκό προσκύνημα ολοκληρώνεται την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου (10:00-14:00), για να ακολουθήσει στις 15:00 η τελετή αποχαιρετισμού και η σορός να μεταφερθεί στον Γαλατά Χανίων, όπου και θα γίνει την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου ο ενταφιασμός, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

Τη Δευτέρα πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να αποχαιρετήσει τον παγκοσμίου φήμης μουσικοσυνθέτη, ενώ το λαϊκό προσκύνημα πήρε παράταση μίας ώρας, αφού ολοκληρώθηκε τελικά στις 20:00.

Πολίτες κάθε ηλικίας, φορώντας μάσκες και τηρώντας τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, περίμεναν υπομονετικά στην ουρά προκειμένου να αποχαιρετήσουν τον Μίκη Θεοδωράκη. 

Όλες οι ειδήσεις

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Σκληρά μέτρα για ιδιώτες γιατρούς που δεν εμβολιάζονται – Πρόστιμα για πλαστά πιστοποιητικά και τεστ νόσησης

Αύξηση τιμών: Το… ηλεκτροσόκ στα τιμολόγια και ο «πικρός» καφές προβληματίζουν την κυβέρνηση - Νέα μέτρα στη ΔΕΘ

Χρήστος Στυλιανίδης: «Ο σωστός άνθρωπος στη σωστή θέση» ή μια επιλογή που θα αποδειχθεί λάθος;

Καιρός: Φθινοπωρινό σκηνικό με βροχές, συννεφιά, πτώση θερμοκρασίας και μποφόρ

Μετάλλαξη Δέλτα: Μικροσταγονίδια τη μεταφέρουν έως 4 μέτρα

απόφαση δικαστηρίουΜίκης Θεοδωράκηςδικαστήριοαπόφαση