Ελλάδα|07.09.2021 10:50

Θεσσαλονίκη-Ληστεία ΑΧΕΠΑ: Οι ποινές σε Σάκκα και Δημητράκη

Newsroom

Σε επτά χρόνια και δέκα μήνες κάθειρξης καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τα γνωστά μέλη του αναρχικού χώρου Κώστας Σακκάς και Γιάννης Δημητράκης για την κινηματογραφική ληστεία στο ΑΧΕΠΑ τον Ιούνιο του 2019. Η ποινή του Σακκά δεν άλλαξε από την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό, ενώ του Δημητράκη μειώθηκε, καθώς το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Η ένοπλη ληστεία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ έγινε την Τετάρτη 12. Ιουνίου.. Συγκεκριμένα και ενώ γινόταν η φόρτωση του αυτόματου μηχανήματος ανάληψης μετρητών με χρήματα, εμφανίστηκαν δύο ένοπλοι ντυμένοι με ιατρικές μπλούζες και μάσκες και απαίτησαν από τους υπαλλήλους της χρηματαποστολής τις κασετίνες με τα χρήματα.

Ο υπάλληλος της εταιρείας που μετέφερε τα χρήματα έριξε τη μία κασετίνα καταστρέφοντας έτσι τα χρήματα αυτής, ενώ οι ένοπλοι άρπαξαν τη δεύτερη κασετίνα και τράπηκαν σε φυγή εντός του νοσοκομείου. Η κινητοποίηση του προσωπικού φύλαξης του νοσοκομείου ήταν άμεση, όπως άμεση ήταν και η κινητοποίηση της αστυνομίας που κατέφθασε στο χώρο του ΑΧΕΠΑ με μεγάλη δύναμη. Οι ένοπλοι ληστές, οι οποίοι έφεραν τη μία κασετίνα με τα χρήματα, ύστερα από κατά καταδίωξη συνελήφθησαν.

Όλες οι ειδήσεις

Μίκης Θεοδωράκης: Βγήκε η δικαστική απόφαση για την κηδεία του

Ανοιχτή η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε εκπαιδευτικούς και ιερείς – Τι είπε ο Οικονόμου

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Σκληρά μέτρα για ιδιώτες γιατρούς που δεν εμβολιάζονται – Πρόστιμα για πλαστά πιστοποιητικά και τεστ νόσησης

Καιρός – Μαρουσάκης: Πρέπει να κατεβάσουμε τα χειμωνιάτικα σιγά σιγά

Μετάλλαξη Δέλτα: Μικροσταγονίδια τη μεταφέρουν έως 4 μέτρα

ΘεσσαλονίκηΚώστας Σακκάςληστεία ΑΧΕΠΑ