Ελλάδα|07.09.2021 23:57

Εισβολή στο Υπουργείο Περιβάλλοντος από μέλη του Ρουβίκωνα

Newsroom

Μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» εισέβαλαν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Στην ιστοσελίδα του «Ρουβίκωνα» αναρτήθηκε κείμενο για «κατάληψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος». Σε 24 συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία.

«Είναι λοιπόν η καταστροφή μισού εκατομμυρίων στρεμμάτων δάσους, είναι τα τόσα καμένα σπίτια, είναι η απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας μεροκαματιάρηδων αγροτών, μελισσοκόμων, ρετσινάδων στην Εύβοια, υπόθεση τριών ημερών δημοσιότητας», αναφέρουν μεταξύ άλλων.

rouvikonas.gr

Σημειώνεται ότι η ίδια ομάδα πριν από μερικές ημέρες είχε γράψει συνθήματα και είχε πετάξει τρικάκια έξω από το σπίτι του υπουργού Κώστα Σκρέκα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε σε 24 προσαγωγές που στη συνέχεια μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Πρόκειται για 19 άνδρες και πέντε γυναίκες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι 20 εκ των συλληφθέντων έχουν απασχολήσει τις αρχές κατά το παρελθόν.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Την 18.15 ώρα σήμερα (Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021), ομάδα (24) ατόμων, εισέβαλαν από την κυρία είσοδο, στο ισόγειο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην περιοχή των Αμπελοκήπων και διασκόρπισαν στο χώρο φυλλάδια.

Ακολούθως (4) εξ αυτών ανήλθαν στον έκτο (6ο) όροφο, ενώ άλλα μέλη της ομάδας ανήρτησαν από τον πρώτο (1ο) όροφο στην πρόσοψη του κτιρίου πανό και στη συνέχεια κατήλθαν όλοι στο ισόγειο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, προσήγαγαν το σύνολο των ατόμων (-19- άνδρες και -5- γυναίκες) στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας από κοινού και σε (20) εξ αυτών για άρνηση υποβολής σε δακτυλοσκόπηση.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν αύριο (8-9-2021) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Όλες οι ειδήσεις

Πέντε τελικά οι ανεμβολίαστοι βουλευτές - Με αρνητικό τεστ στην Ολομέλεια

«Μαϊμού» εμβολιασμοί στην Καρδίτσα: Και υγειονομικοί έλαβαν πλαστά πιστοποιητικά – Τι είπε ο Πλεύρης

Μίκης Θεοδωράκης - Κηδεία: Όλες οι λεπτομέρειες για την ταφή στον Γαλατά Χανίων

Κορονοϊός - Μετάλλαξη Mu: Σχεδόν σε 50 χώρες καταγράφηκαν κρούσματα

Αιγάλεω: Εδώ και 18 χρόνια προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν είναι νεκρός

Ρουβίκωναςυπουργείο Περιβάλλοντοςσυλλήψεις