Ελλάδα|08.09.2021 08:55

Κρήτη: Θεραπεία κόστους 1,8 εκατομμυρίων ευρώ για βρέφος 9 μηνών

Newsroom

Με νωτιαία μυική ατροφία διαγνώστηκε βρέφος εννέα μηνών στην Κρήτη με αποτέλεσμα να απαιτηθεί θεραπευτική αγωγή κόστους 1,8 εκατομμυρίων ευρώ. Η άμεση κινητοποίηση οδήγησε στη σωτήρια χορήγηση του σκευάσματος στο παιδάκι που μάλιστα στις 4 Σεπτεμβρίου έλαβε εξιτήριο.

«Ένα βρεφάκι με νωτιαία μυική ατροφία, ένα σπάνιο νόσημα και ένα φάρμακο που μπορεί να σώσει τη ζωή του ήταν ο στόχος που θέσαμε πριν από δύο εβδομάδες εδώ στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια της Κρήτης σε συνεργασία με το Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Ενημερώθηκα αμεσα από τον γιατρό μας, τον παιδονευρολόγο,  για το περιστατικό και κινήσαμε τις διαδικασίες γιατί γνωρίζετε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις η πρώιμη διάγνωση και η έγκαιρη λήψη της θεραπευτικής αγωγής είναι σωτήρια», είπε αρχικά η διοικήτρια 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη.

«Κινητοποιήθηκε όλος ο μηχανισμός. Συννενοήθηκα με τον κύριο Κικίλια και τον κύριο Κοντοζαμάνη πήραμε αμέσως την απόφαση να εγκριθεί το σκεύασμα και πολύ γρήγορα ήρθε στην Κρήτη, χορηγήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου στο βρεφάκι και το βρέφος την επόμενη πήρε εξιτήριο», συμπλήρωσε.

Όλες οι ειδήσεις

Έρχονται νέα μέτρα για να κλείσει η «μαύρη τρύπα» με τα πλαστά πιστοποιητικά και τεστ

Λινού στο ethnos.gr: Ναι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό – Όχι σε αναστολές εργασίας

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Προς παράταση έως 15 Σεπτεμβρίου για την υποβολή

Self test: Ξεκινά η διάθεση για τους μαθητές από τα φαρμακεία

Καιρός - Μαρουσάκης: Βροχές και θυελλώδεις βοριάδες - Προσοχή για την Εύβοια

OPEN έρευνα: Ψηφίστε και διαμορφώστε την επόμενη δημοσκόπηση της ALCO

θεραπείαβρέφοςεξιτήριοΚρήτη