Ελλάδα|08.09.2021 14:04

Αυξάνεται η πίεση στο ΑΧΕΠΑ: Σε καραντίνα εμβολιασμένοι υγειονομικοί - Τέλος οι άδειες στο προσωπικό

Τίμος Φακαλής

Εκτός μάχης  τέθηκαν το τελευταίο 15νθήμερο 7 υγειονομικοί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ λόγω κορονοϊού ενώ υπό πίεση βρίσκεται η κατάσταση και στις ΜΕΘ. Ενδεικτικό είναι ότι την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, το νοσοκομείο διαθέτει μόλις δύο ελεύθερες ενώ καλύτερη είναι η εικόνα στις απλές κλίνες. 

«Όλα τα τμήματα λειτουργούν κανονικά και οι όποιοι κραδασμοί έχουν απορροφηθεί μέχρι στιγμής ενώ κανείς από τους υπαλλήλους δεν παίρνει άδεια» ανέφεραν πηγές της διοίκησης του νοσοκομείου στο ethnos.gr

Σε ό,τι αφορά στους 7 υγειονομικούς που νόσησαν σταδιακά από τέλη Αυγούστου κανείς δε νοσηλεύτηκε, μπήκαν σε καραντίνα σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ ενώ ένας από αυτούς έχει επιστρέψει στα καθήκοντά του, τόνισαν οι ίδιες πηγές στο ethnos.gr. 

Για την κάλυψη των κενών το ΑΧΕΠΑ συνάπτει συμβάσεις με εξωτερικούς συνεργάτες ενώ αναμένεται να ενισχυθεί και με νοσηλευτικό προσωπικό από τα τρίμηνα. Παράλληλα, 5 ακόμη υπάλληλοι του νοσοκομείου νόσησαν από την 1η Σεπτεμβρίου εκ των οποίων οι 3 είναι ανεμβολίαστοι 

Τι λέει η Διοίκηση του ΑΧΕΠΑ

Η Διοίκηση τονίζει ότι σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα και τα στοιχεία που τηρούνται στην υπηρεσία δεν εμφανίζονται υγειονομικοί υπάλληλοι του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ με σοβαρή νόσο ή με νοσηλεία στο Νοσοκομείο. Οι απουσίες εμβολιασμένων εργαζομένων που εμφανίζουν θετικό μοριακό τεστ, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ τίθενται σε καραντίνα, γεγονός που αποτελεί πιθανή περίπτωση ενώ δεν έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου έως σήμερα.

Όσον αφορά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου εμφάνισαν συμπτώματα, προχώρησαν σε PCR test και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Λοιμώξεων του Νοσοκομείου διαψεύδονται, σύμφωνα με τα στοιχεία του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου και του Τμήματος Λοιμώξεων του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ.

Την ίδια ώρα από τις αρχές Σεπτεμβρίου οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης κυμαίνονται σταθερά περίπου στις 20 με 25 την ημέρα. Πίεση παρατηρείται τόσο στο Παπανικολάου, το Ιπποκράτειο και το Παπαγεωργίου ενώ έντονη είναι η ανησυχία για περαιτέρω επιβάρυνση  του συστήματος υγείας εξαιτίας του ανοίγματος των σχολείων, των κλειστών χώρων αλλά και της σθεναρής αντίστασης μεγάλης μερίδας του πληθυσμού να εμβολιαστεί.    

Όλες οι ειδήσεις

Έρχονται νέα μέτρα για να κλείσει η «μαύρη τρύπα» με τα πλαστά πιστοποιητικά και τεστ

Λινού στο ethnos.gr: Ναι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό – Όχι σε αναστολές εργασίας

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Προς παράταση έως 15 Σεπτεμβρίου για την υποβολή

Self test: Ξεκινά η διάθεση για τους μαθητές από τα φαρμακεία

Καιρός - Μαρουσάκης: Βροχές και θυελλώδεις βοριάδες - Προσοχή για την Εύβοια

OPEN έρευνα: Ψηφίστε και διαμορφώστε την επόμενη δημοσκόπηση της ALCO

ΑΧΕΠΑκαραντίναεμβολιασμένοιυγειονομικοί