Ελλάδα|30.10.2018 16:09

Ανδρέας Μαρτίνης: «Ούτε παραπλάνησα, ούτε έκλεψα»

Σοφία Σπίγγου

Οι συνήγοροι του πρώην πρόεδρου του ΔΣ του «Ερρίκος Ντυνάν» έθεσαν ζήτημα παραγραφής του αδικήματος της νομιμοποίησης ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Η κατηγορία αφορά σε ποσό ύψους 3,1 εκατ. γερμανικών μάρκων που φέρεται να είχε δώσει η γερμανική εταιρεία ξενοδοχειακού και νοσοκομειακού εξοπλισμού Hospitalia International, προκειμένου να προτιμηθεί ως προμηθεύτρια στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν».

Βασικός ισχυρισμός της πλευράς Μαρτίνη είναι το γεγονός παρέλευσης μιας 15ετίας από τη στιγμή που φέρεται να τελέστηκε το αδίκημα, μέχρι τη στιγμή που έλαβαν κλήση για να εμφανιστούν στο δικαστήριο οι κατηγορούμενοι. Ο ισχυρισμός κατατέθηκε εγγράφως και το δικαστήριο διέκοψε, προκειμένου να μελετήσει και να αποφασίσει επί της ενστάσεως.

«Δεν αποδέχομαι την κατηγορία. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που αρχίζει αυτή η δίκη. Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη γιατί μέχρι τώρα υπήρχαν δημοσιεύματα χωρίς να έχει αποφανθεί κανένας. Η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί για το εάν είμαι ένοχος ή όχι. Θα καταδειχθεί ότι ούτε παραπλανησα, ούτε έκλεψα», ανέφερε σε δήλωσή του στο δικαστήριο ο κ. Μαρτίνης, αρνούμενος την κατηγορία που του αποδίδεται.

Ανδρέας ΜαρτίνηςΕρρίκος Ντυνάν