Ελλάδα|08.09.2021 16:53

Ζουλφού Λιβανελί για Μίκη Θεοδωράκη: «Ήταν ο μεγάλος μου αδερφός»

Newsroom

Εμφανώς συγκινημένος ο πολύ γνωστός Τούρκος καλλιτέχνης, Ζουλφού Λιβανελί, ο οποίος είχε συνεργαστεί πολλές φορές με τον μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, παρευρέθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών για να χαιρετήσει για τελευταία φορά τον καλό του φίλο και συνεργάτη. Σε δηλώσεις που πραγματοποίησε έξω από τον ιερό ναό μετά την τελετή σημείωσε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν «ο μεγάλος του αδερφός» και πως ήρθε στην Αθήνα για να εκπροσωπήσει το προοδευτικό κομμάτι του τουρκικού λαού.

«Ήρθα από την Τουρκία για να εκπροσωπήσω τους φίλους του Μίκη Θεοδωράκη αλλά και τους προοδευτικούς ανθρώπους της Τουρκίας και να εκφράσω τον σεβασμό, την αγάπη και την ευγνωμοσύνη τους στον Μίκη», σημείωσε ο σπουδαίος Τούρκος καλλιτέχνης και εν συνεχεία μίλησε για τη μεγάλη του λύπη.

«Είμαι πολύ πολύ λυπημένος. Έπειτα από σαράντα χρόνια συνεργασίας και έπειτα από πολλές καλλιτεχνικές και πολιτικές δράσεις που κάναμε μαζί νιώθω ένα μεγάλο κενό μέσα μου τωρα», δήλωσε.

Ερωτηθείς τι σημαίνει για εκείνον ο Μίκης Θεοδωράκης, ο κ. Λιβανελί σημείωσε: «Ήταν ο δάσκαλός μου,  ο μεγάλος μου αδερφός, ο καλός μου φίλος. Ήταν τα πάντα για εμένα».

Όλες οι ειδήσεις

Μίκης Θεοδωράκης: Εθνική υπόκλιση στον μεγάλο συνθέτη - Ξεκίνησε το ταξίδι για την τελευταία του κατοικία

Ράλι Ακρόπολης: Κλειστό το κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη - Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Παραιτείται ο Θοδωρής Ζαγοράκης από την ΕΠΟ

Βουλή: «Θρίλερ» με τους ανεμβολίαστους βουλευτές - Πέντε επιμένει ο Τασούλας, εννιά είναι υποστηρίζει ο Κεγκέρογλου

κηδείαθάνατοςΤουρκίαΜίκης Θεοδωράκης