Ελλάδα|09.09.2021 09:34

Κορονοϊός - Βατόπουλος: Η ύπαρξη τρίτης δόσης δεν σημαίνει απαραίτητα εμβολιασμό κάθε χρόνο

Newsroom

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος τόνισε τη σημασία του εμβολιασμού έναντι του κορονοϊού, λέγοντας ότι προστατεύει τους περισσότερους ανθρώπους από τη βαριά νόσηση και την ανάγκη για διασωλήνωση των περισσότερων περιστατικών.«Ελπίζουμε να έχουμε λιγότερους θανάτους και διασωληνώσεις αλλά απομακρύνεται η έννοια της συλλογικής ανοσίας», υπογράμμισε.

Σχολιάζοντας το άνοιγμα το σχολείων ο καθηγητής ανέφερε ότι «πρέπει να λειτουργήσουν τα σχολεία, είμαστε στον τρίτο χρόνο της πανδημίας και υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν δει καν τον χώρο του σχολείου. Με βάση αυτή την παράμετρο στήθηκε αυτή η στρατηγική και είναι ένα στοίχημα. Τα τρία όπλα είναι τα μέτρα ατομικής προστασίας, οι μάσκες και ο εμβολιασμός».

Αναφορικά με την τρίτη δόση του εμβολίου, ο καθηγητής σημείωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι «η ύπαρξη 3ης δόσης δε σημαίνει απαραίτητα εμβολιασμό κάθε χρόνο». «Σε πολλά εμβόλια έχει αποδειχθεί ότι χρειάζεται μια ενισχυτική δόση. Η κάθε επιστημονική ομάδα προσπαθεί να ξεκαθαρίσει τα γεγονότα» ανέφερε σχολιάζοντας το γεγονός ότι στο Ισραήλ ετοιμάζονται για τέταρτη δόση.

«Στους Έλληνες μας αρέσει να κάνουμε εξετάσεις. Πολύς κόσμος ελέγχει τα αντισώματα, αλλά το ότι έχει καθένας ένα αυθαίρετο όριο που έχουν βάλει τα αντιδραστήρια, το 50, δεν σημαίνει κάτι. Δεν ξέρουμε τον ακριβή ρόλο των αντισωμάτων στην ανοσία ακόμη» σημείωσε.

Όλες οι ειδήσεις

Μίκης Θεοδωράκης: Το τελευταίο αντίο - Συγκλονιστικές στιγμές στην Κρήτη

Οι τρεις προτεραιότητες στην Υγεία μετά τη ΔΕΘ – Τι θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης

Ράλι Ακρόπολις: Το «ράλι των Θεών»... μαρσάρει ξανά στην Ελλάδα

Διαχωριστικές γραμμές με τον ΣΥΡΙΖΑ βάζει η κυβέρνηση - Η πανδημία, τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων και η μάχη των εμβολιασμών 

ΔΕΘ: Φρούριο η Θεσσαλονίκη με 5.500 αστυνομικούς, drone, ελικόπτερα και αύρες - Τι προβληματίζει τις Αρχές

Κορονοϊόςάνοιγμα σχολείωνΑλκιβιάδης Βατόπουλοςεμβολιασμός