Ελλάδα|09.09.2021 13:14

Μίκης Θεοδωράκης: Γιατί τον χαιρέτησε στρατιωτικά ο Διονύσης Σαββόπουλος

Newsroom

Σωματεία συνθετών και τραγουδιστών εξηγούν γιατί ο Διονύσης Σαββόπουλος αποχαιρέτησε τον Μίκη Θεοδωράκη στη Μητρόπολη Αθηνών με στρατιωτικό χαιρετισμό. 

Ο τρόπος με τον οποίο ο Διονύσης Σαββόπουλος είπε το αντίο του στον αγαπημένο του Μίκη Θεοδωράκη προκάλεσε αντιδράσεις, ωστόσο καλλιτεχνικά σωματεία εξηγούν τι κρύβεται πίσω απ' αυτό τον χαιρετισμό. 

Συγκεκριμένα τα σωματεία Άσμα, Μέτρον και το Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Τραγουδιστών αναφέρουν ότι απηύθυναν κάλεσμα στα μέλη τους για έναν ομαδικό αποχαιρετισμό στον μεγάλο συνθέτη. Όπως σημειώνουν μάλιστα, «αρκετοί από εμάς συγκεντρωθήκαμε στο Σύνταγμα, προχωρήσαμε προς τη Μητρόπολη και δώσαμε τον τελευταίο ασπασμό μαζί. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκε από τους πρώτους ο Διονύσης Σαββόπουλος».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται για τον χαιρετισμό, «τυχαίνει να γνωρίζουμε πως πάντα όταν τον έβλεπε τον χαιρετούσε ως «Κάπταιν, μάϊ κάπταιν» κάνοντας τρυφερή αναφορά στην ταινία «Ο κύκλος των χαμένων ποιητών». Έτσι επέλεξε να τον αποχαιρετήσει και στη Μητρόπολη. Αφού αποχαιρετηθήκαμε όλοι, φύγαμε ήσυχα και χωρίς τυμπανοκρουσίες, όπως άρμοζε άλλωστε στην περίσταση.».

Μάλιστα τα σωματεία στρέφονται ενάντια σε όσα γράφτηκαν, επισημαίνοντας «επειδή είδαμε σήμερα μια άδικη διαστρέβλωση των γεγονότων, θέλουμε να καταθέσουμε αυτή τη μαρτυρία μας. Ένας άνθρωπος που χαιρετάει με συντριβή τον φίλο και δάσκαλό του δεν θα έπρεπε να χρειάζεται υπεράσπιση για οποιονδήποτε λόγο, να όμως που στην συγκεκριμένη περίπτωση τη χρειάζεται. Αυτά-και ας επιστρέψουμε στο μεγάλο γεγονός της απώλειας. Θα μας απασχολεί για καιρό.

Όλες οι ειδήσεις

Μίκης Θεοδωράκης: Το τελευταίο αντίο - Συγκλονιστικές στιγμές στην Κρήτη

Οι τρεις προτεραιότητες στην Υγεία μετά τη ΔΕΘ – Τι θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης

Ράλι Ακρόπολις: Το «ράλι των Θεών»... μαρσάρει ξανά στην Ελλάδα

Διαχωριστικές γραμμές με τον ΣΥΡΙΖΑ βάζει η κυβέρνηση - Η πανδημία, τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων και η μάχη των εμβολιασμών 

ΔΕΘ: Φρούριο η Θεσσαλονίκη με 5.500 αστυνομικούς, drone, ελικόπτερα και αύρες - Τι προβληματίζει τις Αρχές

Διονύσης ΣαββόπουλοςΜίκης ΘεοδωράκηςΜητρόπολη Αθηνών