Θεσσαλονίκη: Προσφυγή 304 κατοίκων για τα αρχαία στη Βενιζέλου
NewsroomΣτο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης προσέφυγαν, με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, 304 πολίτες, ζητώντας να σταματήσουν οι εργασίες απόσπασης των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αιτούντες, στην πλειονότητά τους κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, κάνουν λόγο για «προσβολή της προσωπικότητάς τους» από την εκτέλεση των εργασιών.
Σήμερα επρόκειτο να διεξαχθεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο η συζήτηση για την έκδοση προσωρινής διαταγής, διαδικασία όμως που ανεβλήθη. Το δικαστήριο έκανε δεκτό σχετικό αίτημα της εταιρείας «Αττικό Μετρό» και όρισε νέα δικάσιμο για την ερχόμενη Δευτέρα.
Πρόσθετες παρεμβάσεις για την απόρριψη του κρινόμενου αιτήματος δήλωσαν -δια των συνηγόρων τους- ότι θα κάνουν το Ελληνικό Δημόσιο, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.
Ο Μίκης Θεοδωράκης πέρασε στην αθανασία
Μίκης Θεοδωράκης: Με τραγούδι αποχαιρέτησε τον πατέρα της η Μαργαρίτα
Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Να δοθεί άμεσα 3η δόση του εμβολίου στους υγειονομικούς
Πώς θα λειτουργήσουν οι κλειστοί χώροι από Δευτέρα- Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους
Οι τρεις προτεραιότητες στην Υγεία μετά τη ΔΕΘ – Τι θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης
- Στα κάγκελα οι νοσηλευτές για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, αλλά δεν υλοποιήθηκαν - Οι 3 δεσμεύσεις που αθετήθηκαν
- Θρήνος για τον θάνατο βρέφους 7 μηνών στην Κρήτη
- Ηλιούπολη: Η κατάσταση της υγείας της 17χρονης πολυτραυματία
- Μην πεις ότι δεν ήξερες: Τι διαβάζουμε και πού βγαίνουμε σήμερα Τετάρτη 13 Μαΐου