Ελλάδα|10.09.2021 17:11

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη άνδρα για διακίνηση ενός τόνου κάνναβης

Newsroom

Σύλληψη ενός άνδρα πραγματοποίησε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη με την κατηγορία εμπλοκής σε κύκλωμα που διακίνησε στη Σουηδία μεγάλη ποσότητα κάνναβης. Ο κατηγορούμενος συνελήφθη ύστερα από τη συνεργασία Ελλήνων και Σουηδών αστυνομικών, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιχειρησιακών Ομάδων Αναζήτησης Διωκόμενων (ENFAST) ενώ, η ποσότητα κάνναβης την οποία κατηγορείται ότι διακινούσε είναι άνω του ενός τόνου.

Ο συλληφθείς, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ευρωπαϊκό ένταλμα, είναι 32 χρονών, Σουηδός υπήκοος με ιρακινές ρίζες. Σύμφωνα με τα σουηδικά διωκτικά έγγραφα, η εις βάρος του καταλογιζόμενη πράξη τελέστηκε τον περυσινό Νοέμβρη, όταν «μαζί με άλλα μέλη του κυκλώματος κατελήφθησαν να κατέχουν έναν τόνο και 201 κιλά κάνναβης, επιμελώς κρυμμένα σε κοίλες πλάκες από πέτρα, εντός εισαγόμενου φορτίου μαρμάρινων πλακιδίων». Κατά τη σύλληψή του επέδειξε ψεύτικα στοιχεία ταυτότητας και στερούταν εγγράφων που να δικαιολογούν την νόμιμη παραμονή του στην ελληνική επικράτεια.

Νωρίτερα το μεσημέρι οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες έκδοσής του στη Σουηδία. Ο ίδιος φέρεται να είπε πως βρισκόταν για «τουρισμό» στην Ελλάδα και αρνήθηκε την κατηγορία, ενώ δήλωσε ότι συναινεί να εκδοθεί στη Σουηδία. Παραμένει υπό κράτηση μέχρι την έκδοσή του.

Όλες οι ειδήσεις

Ακρίβεια: Αυξήσεις τιμών τον Αύγουστο σε καύσιμα και βασικά τρόφιμα – Ποια προϊόντα πήραν την ανιούσα

Πώς συνελήφθη πρώην παίκτρια του Power of Love με 7,8 κιλά κοκαΐνης

Άνοιγμα Σχολείων: Οι τελικές οδηγίες για το πρώτο κουδούνι - Τα 14 SOS

Βρεφονηπιακοί σταθμοί - ΟΑΕΔ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για 330 επιπλέον θέσεις

Δράμα – Νέα καταγγελία: Αντιεμβολιαστές ζητούν πλαστά θετικά τεστ κορονοϊού

διακίνηση ναρκωτικώνΘεσσαλονίκησύλληψηκάνναβη