Ελλάδα|13.09.2021 09:05

Ελασσόνα: Έτοιμο το σχολείο που είχε καταστραφεί στον σεισμό - Αγιασμός παρουσία Μητσοτάκη

Newsroom

Το πρώτο κουδούνι αναμένεται να χτυπήσει σήμερα και στο 6ο Δημοτικό σχολείο Δαμασίου Ελασσόνας, το οποίο είχε καταστραφεί μετά το σεισμό των 6 Ρίχτερ, όπως αποκάλυψε ο διευθυντής Γρηγόρης Λέτσιος μιλώντας στο Open και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος».

Μάλιστα, όπως ανέφερε, στα εγκαίνια και στον αγιασμό του σχολείου θα είναι παρών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το παλιό σχολείο μετά τον μεγάλο σεισμό ήταν βομβαρδισμένο, είχε καταστραφεί ολοσχερώς. Κατεδαφίστηκε την πρώτη εβδομάδα μετά τον σεισμό, στις 11 Μαρτίου και από εκείνη την ημέρα ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου με εντολή του πρωθυπουργού προς τη ΓΕΚ Τέρνα να ανοικοδομήσει το νέο σχολείο. Μέσα σε 115 ημέρες χτίστηκε και είναι πανέτοιμο. Δεν είναι μόνο ανακούφιση, ήταν επιτακτική ανάγκη να έχουμε νέο σχολείο. Για ενάμιση μήνα μεταφερθήκαμε στο Διεθνές Σχολείο της Λάρισας και από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς μπαίνουμε στο νέο διδακτήριο».

Σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου, το νέο διδακτήριο είναι το πρώτο και το μοναδικό σχολείο στην Ελλάδα, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που ανήκει στην ενεργειακή κλάση Α.

Όλες οι ειδήσεις

Self test: Προβλήματα στην πρόσβαση στην πλατφόρμα για τη σχολική κάρτα

Πρώτη μέρα στο σχολείο με νέα μέτρα - Τι ισχύει για ανεμβολίαστους και εργαζόμενους

Ενώπιον του ανακριτή η παίκτρια ριάλιτι για τα 7,8 κιλά κοκαΐνης

Αποκωδικοποίηση Μητσοτάκη στη ΔΕθ: Θολό τοπίο στην οικονομία, διαχωριστικές με ΣΥΡΙΖΑ και επιχείρηση γοητείας στους νέους

σχολείοσεισμόςΕλασσόνααγιασμόςΚυριάκος Μητσοτάκης