Ελλάδα|14.09.2021 00:50

Σάμος: Εντοπίστηκαν συντρίμμια του αεροσκάφους Cessna - Νεκροί δύο επιβαίνοντες

Newsroom

Σκάφος του Λιμενικούς περισυνέλεξε τις σορούς των δύο νεκρών επιβαινόντων μετά την πτώση του  αεροσκάφους τύπου Cessna C 182, το οποίο έπεσε στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο της Σάμου και συγκεκριμένα στην περιοχή Ποτοκάκι. Όπως μετέδωσε το OPEN, πρόκειται για έναν άντρα και μία γυναίκα.

Nωρίτερα, αλιευτικό σκάφος μαζί με σκάφος της Frontex που έφτασαν στο σημείο για εντοπισμό αγνοουμένων εντόπισαν τα συντρίμμια του μονοκινητήριου αεροσκάφους και επιβεβαιώνοντας την πτώση του ενώ στην περιοχή επιχειρούν έρευνες και σκάφη του Λιμενικού καθώς και ελικόπτερο Super Puma.

Το μικρό αεροσκάφος, το οποίο προέρχονταν από το Ισραήλ, αντιμετώπισε προβλήματα, πάνω από το αεροδρόμιο της Σάμου, ταλαντεύτηκε στον αέρα και τελικά κατέπεσε στο νερό γύρω στις 20:00. Σύμφωνα με το samosvoice, η πτώση του αεροσκάφους σημειώθηκε στην προσπάθεια προσγείωσής του στο αεροδρόμιο «Αρίσταρχος», ενώ προηγήθηκε και έκρηξη, πιθανότατα στον κινητήρα, με αποτέλεσμα να κομματιαστεί.

Στην περιοχή Ποτοκάκι έσπευσαν ένα αλιευτικό, ένα σκάφος της Frontex και ένα περιπολικό του Λιμενικού ενώ ελικόπτερο σούπερ πούμα της πολεμικής αεροπορίας συμμετέχει στις έρευνες.

Η ανακοίνωση από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για την πτώση

Η  Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας το βράδυ της Δευτέρας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει για την πτώση του αεροσκάφους και ξεκαθαρίζει ότι δεν υπήρχαν άλλοι επιβαίνοντες στο μονοκινητήριο αεροσκάφος εκτός από τους δύο νεκρούς, τις σορούς των οποίων περισυνέλεξε το Λιμενικό. Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της ΥΠΑ αναφέρει:

«Το ιδιωτικό αεροσκάφος τύπου Cessna, C182 απογειώθηκε από τον αερολιμένα της Χάϊφα στο Ισραήλ με δύο (2) επιβαίνοντες. Σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης που είχε καταθέσει, το αεροσκάφος θα πραγματοποιούσε ιδιωτική πτήση και θα προσγειωνόταν λίγα λεπτά μετά τις 20:00 στο αεροδρόμιο του νησιού.

Λίγο πριν την προσγείωση του χάθηκε η επικοινωνία με τον Πύργο Έλεγχου στη Σάμο και η ΥΠΑ ενημέρωσε το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης για την απώλεια επικοινωνίας.  Παράλληλα κινητοποιήθηκαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς για τον εντοπισμό του αγνοούμενου  αεροπλάνου στη θαλάσσια περιοχή νότια του αεροδρομίου της Σάμου.

Το Λιμενικό σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης  εντόπισε και περισυνέλεξε τις σορούς των δύο επιβαινόντων του μικρού αεροσκάφους. Για το αεροπορικό συμβάν έχει επιληφθεί η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων (ΕΔΑΑΠ)».

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: 1.608 κρούσματα, 51 θάνατοι, 379 διασωληνωμένοι

Σύντροφος μοντέλου Power of Love: Είμαι εθισμένος στην κοκαΐνη, δεν έχει καμία σχέση η 29χρονη

Συγκλονίζει ο Δημήτρης Παπανικολάου: Αποκάλυψε πως πάσχει από το σύνδρομο Άσπεργκερ!

«Μποναμάς» 900 ευρώ για ευάλωτα νοικοκυριά – Ποιοι οι δικαιούχοι

Πρώτο ένσημο: Επιπλέον 100 ευρώ για 6 μήνες στον πρώτο μισθό των νέων - Πότε εφαρμόζεται

Πήλιο: Ψαράς έπιασε στα δίχτυα του νεκρό ψαροντουφεκά και τον έριξε πίσω

Σάμοςπτώση αεροπλάνουνεκροίαεροσκάφοςθάνατος