Αρχαιοκάπηλος έβγαλε στο σφυρί αγιογραφία του 18ου αιώνα για 2.000€
Τίμος ΦακαλήςΓια δύο χιλιάδες ευρώ έβγαλε στο σφυρί μια αγιογραφία του 18ου αιώνα ένα 70χρονος από την Περαία Θεσσαλονίκης.
Ο 70χρονος ο οποίος δεν έχει ξαναπαασχολήσει τις αρχές προσπαθούσε να πουλήσει παράνομα την αγιογραφία επιχειρώντας να βρει αγοραστή μέσω του διαδικτύου.
Μετά από αξιολόγηση πληροφοριών οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψή του την Τρίτη (22/01).
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς». Η αγιογραφία, σύμφωνα με γνωμάτευση αρμόδιου αρχαιολόγου, εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του προαναφερόμενου Νόμου.
Κατασχέθηκε ακόμη κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε για τις συνεννοήσεις του και μία κάρτα sim.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
- Νέος συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.: Άγρια συμπλοκή στο Ίλιον - Αναφορά για πυροβολισμούς
- Νέα επίθεση Μασκ στην Ευρώπη: Η Ε.Ε. δεν είναι Δημοκρατία - Πολλοί προδότες Ευρωπαίοι πολιτικοί
- «Θετικό βήμα» το νέο δόγμα Τραμπ για τη στρατηγική ασφάλεια, δηλώνει το Κρεμλίνο - Τα δεδομένα για το Ουκρανικό και ο φόβος της Ε.E.
- Οι μισοί Ευρωπαίοι χάνουν σημαντικές στιγμές βγάζοντας φωτογραφίες: Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη τους βοηθά να παραμείνουν… παρόντες