Ελλάδα|14.09.2021 11:48

Μετρό Θεσσαλονίκης: Πράσινο φως από το δικαστήριο για την απόσπαση των αρχαίων

Newsroom

Ανοίγει ο δρόμος για την προσωρινή απόσπαση των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου μετά την απόρριψη του αιτήματος προσωρινής διαταγής στο πλαίσιο ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν 304 πολίτες. Οι τελευταίοι προσέφυγαν στο δικαστήριο για την έκδοση προσωρινής διαταγής, ώστε να σταματήσει η διαδικασία κατασκευής του σταθμού Βενιζέλου του μετρό της Θεσσαλονίκης με τη μέθοδο της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων.

Όπως υποστήριξαν πρόκειται για ένα κοινόχρηστο μνημείο το οποίο πρέπει να απολαμβάνουν και έχουν λόγο για την ανασκαφή και την ανάδειξη του. «Έχουμε το δικαίωμα να απολαμβάνουμε το μνημείο ακέραιο» ανέφεραν μεταξύ άλλων.

Μετά και τη συγκεκριμένη δικαστική απόφαση οι εργασίες απόσπασης στο σταθμό Βενιζέλου που ξεκίνησαν τον προηγούμενο μήνα θα συνεχιστούν κανονικά. 

Σημειώνεται ότι 304 πολίτες προσέφυγαν κατά της Αττικό Μετρό και της αναδόχου εταιρείας, Άκτωρ. Πρόσθετες παρεμβάσεις για την απόρριψη του αιτήματος έκαναν δια των συνηγόρων τους το Ελληνικό Δημόσιο, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά στην Κερατέα - Κοντά σε σπίτια η πυρκαγιά

«Ημουν με τα γελάδια»: O Ντάλτον - κτηνοτρόφος στο OPEN για τον διάλογο με Μητσοτάκη

ΕΝΦΙΑ: Έρχεται ανατροπή - Τι είναι στο τραπέζι και πώς θα υπολογίζεται

Ραντεβού για εμβόλιο στο emvolio.gov.gr - Άνοιξε η πλατφόρμα για 285.000 για τρίτη δόση

Νέα Μέτρα – Εστίαση: Με αρνητικό rapid test ανήλικοι 12 – 17 ετών σε κλειστούς χώρους

αρχαίαμετρό θεσσαλονίκηςσταθμός Βενιζέλου