Ελλάδα|15.09.2021 19:18

Πέθανε η δημοσιογράφος Γεωργία Παπαδοπούλου - Ήταν μόλις 45 ετών

Newsroom

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 45 ετών η δημοσιογράφος του αθλητικού ρεπορτάζ Γεωργία Παπαδοπούλου. Μητέρα τριών παιδιών, σύζυγος του δημοσιογράφου Σταύρου Γεωργακόπουλου έδινε μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η Γεωργία Παπαδοπούλου προέρχονταν από δημοσιογραφική οικογένεια καθώς ο αείμνηστος πατέρας της Γ.Παπαδόπουλος διετέλεσε διευθυντής σε πολλά έντυπα.

H EΣΗΕΑ σε ανακοίνωση της ανέφερε:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με μεγάλη θλίψη ανακοινώνει την απώλεια της συναδέλφου Γεωργίας Παπαδοπούλου, η οποία «έφυγε» σήμερα από κοντά μας σε ηλικία μόλις 45 ετών.

Η Γεωργία Παπαδοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Ήταν κόρη του αείμνηστου δημοσιογράφου Δημήτρη Παπαδόπουλου και αμέσως μετά το τέλος των λυκειακών της σπουδών αποφάσισε να ακολουθήσει τα επαγγελματικά βήματα του πατέρα της. Στην αρχή εργάστηκε στην «Αυριανή» και την εφημερίδα «ΣΤΑΡ», ενώ το 1997 πήγε στη «Βραδυνή». Στη συνέχεια, εργάστηκε για πολλά χρόνια στην εφημερίδα «Πρωταθλητής» απασχολούμενη στο αθλητικό ρεπορτάζ ενώ υπήρξε και εκπρόσωπος Τύπου στην ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού.

Η Γεωργία Παπαδοπούλου ήταν μία αξιοπρεπής, σεμνή και τίμια δημοσιογράφος, η οποία εργάστηκε με αυταπάρνηση. Η μοίρα, όμως, είχε άλλα σχέδια. «’Εφυγε» από τη ζωή πολύ νωρίς, χωρίς να μπορέσει να πραγματοποιήσει όλα τα προσωπικά και επαγγελματικά της σχέδια.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποχαιρετά την καλή συνάδελφο, συλλυπείται τους οικείους της και ιδιαίτερα τον σύζυγό της Σταύρο Γεωργακόπουλο και την αδελφή της Μαρία Παπαδοπούλου, που είναι δημοσιογράφοι και μέλη της οικογένειας της Ενώσεως.

Η κηδεία της Γεωργίας Παπαδοπούλου θα τελεστεί αύριο Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021 στον Ιερό Ναό της Παναγίας Παντοβασίλισσας στη Ραφήνα. Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να διατεθούν δωρεές στο Ίδρυμα Choose Life"

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών αναφέρει σε ανακοίνωση του:

Ο ΠΣΑΤ θρηνεί την απώλεια της Γεωργίας Παπαδοπούλου

Σήμερα η οικογένεια της ελληνικής αθλητικής δημοσιογραφίας πενθεί την απώλεια της αγαπημένης μας συναδέλφου Γεωργίας Παπαδοπούλου. Η δική μας Γεωργία έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τετάρτης (15/9) σε ηλικία 45 ετών, έπειτα από τέσσερα χρόνια σκληρής και υπερήφανης μάχης με τη λευχαιμία.

Η Γεωργία Παπαδοπούλου ήταν σύζυγος του διακεκριμένου αθλητικού δημοσιογράφου Σταύρου Γεωργακόπουλου, με τον οποίο απέκτησαν τρία παιδιά, τον Γιώργο, τη Δήμητρα και τον Κωνσταντίνο.

Ανατράφηκε μέσα σε μία πολύ γνωστή δημοσιογραφική οικογένεια, του Δημήτρη Παπαδοπούλου και της Καίτης. Η αδελφή της, Μαρία Παπαδοπούλου, είναι αθλητική δημοσιογράφος στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Γεννημένη στις 31 Οκτωβρίου 1976, η Γεωργία Παπαδοπούλου εργάστηκε στις εφημερίδα “Star”, «Η βραδυνή» και «Πρωταθλητής», στον ραδιοφωνικό σταθμό “Sport24 Radio”, ενώ διετέλεσε και εκπρόσωπος Τύπου στην ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού.

Εμείς στον ΠΣΑΤ, αλλά και όλοι οι συνάδελφοί της θα τη θυμόμαστε για την εργατικότητά της, την ευγένεια και τη γλυκύτητά της, καθώς και τα συναδελφικά αισθήματά της ανάμεσα σε πολλές άλλες αρετές της.

Η Γεωργία Παπαδοπούλου πάλεψε σαν ηρωίδα με τη λευχαιμία, με δύναμη και αξιοπρέπεια, έχοντας μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής της την έννοια για τα παιδιά της.

Ο πρωτότοκος γιος της, ο Γιώργος, της έδωσε μια μεγάλη χαρά λίγες ημέρες πριν φύγει από τη ζωή, καθώς πέρασε στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ αποχαιρετά με βαθιά οδύνη τη Γεωργία Παπαδοπούλου και εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 16:00 από τον Ιερό Ναό Παναγίας Παντοβασίλισσας Ραφήνας.

Η οικογένεια παρακαλεί, αντί στεφάνων, να ενισχυθεί το Ίδρυμα Choose Life.

Από τον ΠΣΑΤ

Ο συντάκτης του ethnos.gr Κώστας Ασημακόπουλος που γνώριζε την Γεωργία Παπαδοπούλου έγραψε στο facebook:

θάνατοςδημοσιογράφος