Ελλάδα|16.09.2021 14:12

Επίθεση με βιτριόλι – Δικηγόρος Ιωάννας: Προσβολή στον άνθρωπο η εξαίρεση των γυναικών από το σώμα των ενόρκων

Newsroom

Ο συνήγορος της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας και ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, μίλησαν στo Οpen και την «Ώρα Ελλάδος» για την επίθεση με βιτριόλι αλλά και τη μη παρουσία της κατηγορούμενης στη δίκη. Όπως ανέφερε ο κ. Λύτρας, η Ιωάννα, «ήθελε να αντιμετωπίσει και τον ίδιο της τον εαυτό και να αντιμετωπίσει και την κατηγορούμενη. Είναι ασέβεια από την πλευρά της κατηγορουμένης». Όπως είπε, ο ίδιος περίμενε ότι δεν θα εμφανιστεί στη δίκη η κατηγορούμενη αλλά ούτε στις 30 Σεπτεμβρίου θα εμφανιστεί. «Σκέφτεται ότι έρθω, δεν έρθω δεν αλλάζει κάτι», υπογράμμισε.

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος της Ιωάννας σημείωσε: «Αυτή η διαδικασία είναι το πρώτο βήμα της μεταμέλειας. Αν θα έρθει, θα έρθει την ώρα της απολογίας της. Δεν θα την κοιτάξει ποτέ την Ιωάννα στα μάτια, δεν μπορεί να την κοιτάξει. Η κατηγορούμενη τακτική είχε και τότε τακτική έχει και τώρα».

Ο κ. Λύτρας, σχολιάζοντας τη μετατροπή της κατηγορίας σημείωσε ότι δεν γίνεται όλοι οι δικαστές και οι εισαγγελείς να έχουν κάνει λάθος και να έχει δίκιο ο συνήγορος της κατηγορουμένης, κ. Κεχαγιόγλου. «Δεν υπάρχει συσκευασία του συγκεκριμένου υγρού που να μην γράφει "προκαλεί θάνατο". Με το που πήρε στα χέρια της το μπουκάλι με το καυστικό υγρό, ήξερε ότι μπορεί να προκαλέσει θάνατο. Χθες η Ιωάννα έδειξε την ομορφιά που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος στην ψυχή και θεωρώ ότι έλαμπε».

΄Οσον αφορά την κίνηση του κ. Κεχαγιόγλου για την εξαίρεση των γυναικών από το σώμα των ενόρκων τη χαρακτήρισε «παλιομοδίτικα πράγματα, προσβολή στον άνθρωπο και πράγματα που μας γυρίζουν χρόνια πίσω. Αυτά τα ακούγαμε από κάποιους το '50 και το '60. Αν είναι δυνατόν να θεωρήσουμε ότι ο άντρας θα είναι πιο επιεικής σε σχέση με μια γυναίκα ή το ανάποδο. Εγώ δεν είμαι σε αυτή την κατηγορία». 

Ο κ. Λύτρας ανέφερε ότι θα ζητήσει να κληθούν κάποιοι μάρτυρες που είχαν επαφές με την κατηγορούμενη και αν το κρίνει ο εισαγγελέας θα ασκηθεί νέα ποινική δίωξη.

Δημήτρης Σούρας: Μια παλικαρού που δεν έχει το θάρρος να έρθει στο δικαστήριο να κοιτάξει στα μάτια το πραγματικό παλικάρι

O ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας σχολιάζοντας το αίτημα της κατηγορούμενης για μετατροπή του κατηγορητηρίου από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκουπούμενη σωματική βλάβη είπε χαρακτηριστικά: «Έχουν δει το πρόσωπο της Ιωαννας; Βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και όχι ανθρωποκτονία; Τολμούν να μιλούν για σωματική βλάβη όταν για έναν ολόκληρο χρόνο υπήρχε μια οργανωμένη ιστορία;»

Ο κ. Σούρας είπε για την κατηγορούμενη ότι είναι «Μια παλικαρού που φοβάται, που κρύβεται και δεν έχει το θάρρος να έρθει στο δικαστήριο να κοιτάξει στα μάτια το πραγματικό παλικάρι». Όπως είπε, η κατηγορούμενη σκέφτεται ότι σε λίγα χρόνια θα περάσει στη λήθη με βάσει τα όσα ισχύουν με τον νόμο Παρασκευόπουλου και αυτό την νοιάζει. «Αυτή είναι ο θύτης, έχει στο μυαλό της μόνο τον θάνατο του άλλου», είπε.

Όλες οι ειδήσεις

Επίθεση με βιτριόλι: «Θα είμαι παρούσα σε κάθε συνεδρίαση»

Ο Μπογδάνος, το δεξιό ακροατήριο και η ήπια προσέγγιση του Μαξίμου

Γλυκά Νερά: Η μητέρα του συζυγοκτόνου «σπάει» τη σιωπή της - «Βλέπουμε το παιδάκι μας 5 μέρες το μήνα»

Και ιδιώτες γιατροί σε Κέντρα Υγείας και Πρωτοβάθμια - Έρχεται το νομοσχέδιο

Ξαναγράφεται ο φορολογικός χάρτης - τι αλλαγές έρχονται το επόμενο χρονικό διάστημα

Απόστολος ΛύτραςδίκηΙωάννα Παλιοσπύρουεπίθεση με βιτριόλι