Ελλάδα|16.09.2021 14:06

Λάρισα: 8 χρόνια φυλακή σε ιερέα που ασελγούσε σε 11χρονη και 5 χρόνια στη μητέρα της

Newsroom

Στη φυλακή οδηγήθηκαν 80χρονος ιερέας για ασέλγεια σε 11χρονο κορίτσι, καθώς και η μητέρα της ανήλικης επειδή του την παρέδιδε έναντι υλικών ανταλλαγμάτων. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας επέβαλε οκτώ χρόνια φυλάκισης στον ιερέα και πέντε χρόνια φυλάκισης στην 30χρονη μητέρα της ανήλικης.

Σύμφωνα με το onlarissa, το οποίο επικαλείται την εφημερίδα «Ελευθερία», ο συνταξιούχος ιερέας φαίνεται πως «εκμεταλλεύθηκε την τραγική οικονομική κατάσταση της μητέρας», όπως σημείωσε στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «έδινε ανταλλάγματα, προκειμένου η μητέρα να συναινεί και να παραδίδει την 11χρονη στον ιερέα, ο οποίος ασελγούσε στην ανήλικη».

Ο κ. Δασκαλόπουλος, σημείωσε, επίσης, ότι διακρίνεται «μια διάθεση παιδεραστίας» στον κατηγορούμενο ιερέα και υπογράμμισε, μάλιστα, με έμφαση ότι η ανήλικη «εκφράζει θυμό και αγανάκτηση απέναντι στον κατηγορούμενο».

Επικαλέστηκε και μια πρόταση από την κατάθεση της ανήλικης, σύμφωνα με την οποία ο κατηγορούμενος «είναι παπάς και μας βοηθάει για να με πειράζει».

Ο 83χρονος σήμερα ιερέας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και καθώς είναι αδύνατο να μετακινηθεί, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας του επέβαλε την έκτιση της ποινής κατ’ οίκον, σε χωριό της Μαγνησίας. Προηγήθηκε έκτιση μέρους της ποινής (πρωτόδικα) στη Φυλακή Γρεβενών, από την οποία αποφυλακίστηκε λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Όλες οι ειδήσεις

Ντούσαν Ίβκοβιτς: Ο «σοφός» που έκανε καλύτερο το μπάσκετ

Κορονοϊός: Συναγερμός για τον χαμηλό ρυθμό εμβολιασμού - Καταγγελίες για πλαστά πιστοποιητικά νόσησης

AUKUS: Συνεργασία ΗΠΑ, Βρετανίας, Αυστραλίας στον Ειρηνικό - Οργή Κίνας που βλέπει Ψυχρό Πόλεμο

Επίθεση με βιτριόλι – Δικηγόρος Ιωάννας: Προσβολή στον άνθρωπο η εξαίρεση των γυναικών από το σώμα των ενόρκων

SpaceX: Απογειώθηκε ο πύραυλος Falcon 9 του Έλον Μασκ στην πρώτη διαστημική αποστολή με αστρο-τουρίστες

Λάρισαφυλακήανήλικηιερέαςπαιδεραστία