Θεμιστοκλέους: Tο καλοκαίρι του 2022 θα είναι όπως τα παλιά - 7 στους 10 έχουν εμβολιαστεί
NewsroomΣίγουρος ότι το καλοκαίρι του 2022 θα είναι όπως τα παλιά και θα έχει χτιστεί το τείχος ανοσίας εμφανίστηκε μιλώντας στο OPEN ο Μάριος Θεμιστοκλέους, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας.
«Την Δευτέρα θα εξειδικεύσουμε, τις ηλικιακές ομάδες για την γ΄ δόση και θα γίνει με MRnA εμβόλια. Τέλος τα εμβόλια Johnson & Johnson, και AstraZeneca». Συνολικά, όπως είπε, επτά στους δέκα συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί. Αναφερόμενος στις δηλώσεις Σύψα ότι εώς τα Χριστούγεννα θα νοσήσουν όλα τα ανεμβολίαστα παιδιά, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι ο καθηγητής έχει δίκιο. «Ειδικά στις μεγάλες ηλικίες το να νοσήσει κάποιος από covid είναι πολύ επικίνδυνο από το να μην κάνει εμβόλιο».
Μέτρα στην εστίαση-Αυξάνονται τα ραντεβού των παιδιών
Σε ότι, αφορά τα μέτρα στην εστίαση είπε ότι κανένα μέτρο δεν είναι τέλειο, όμως σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση δεν συζητάει υποχρεωτικότητα σε άλλους κλάδους. «Τα μέτρα θα προσαρμοστούν ανάλογα με το πως θα κινηθεί η πανδημία. Θα δούμε στην πορεία, περισσότερο κόσμο να εμβολιάζεται». Ειδικά αυτή την περίοδο συνεχώς αυξάνονται τα ραντεβού των παιδιών. Τέλος σημείωσε ότι η σύγκριση στους θανάτους ανά χώρα, πρέπει να γίνεται συνολικά από αρχή πανδημίας.
ΔΕΘ: Νέα πρόταση διακυβέρνησης παρουσιάζει ο Τσίπρας στη ΔΕΘ - Οι 6 άξονες
Επίθεση με βιτριόλι - Απόστολος Λύτρας: Η Ιωάννα μου είπε τρεις φορές πρόσεχέ με
EUMED 9 - Μετρό: Ποιες ώρες δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο
- Ξεσηκωμός των αγροτών με νέα μπλόκα και αποκλεισμούς - Ο χάρτης με όλες τις κινητοποιήσεις
- Βολές Καραμανλή κατά κυβέρνησης για υποκλοπές και «προσχηματικές» Εξεταστικές - Τι είπε για τη Δημοκρατία
- Ηχηρό μήνυμα Σαββίδη για ακαδημίες, έργα ανάπτυξης και την επόμενη μέρα: «Οποιος έχει το DNA του ΠΑΟΚ, δεν μπορεί να χαίρεται με τη δεύτερη θέση»
- Παντελής Παντελίδης: Βγήκαν οι αποζημιώσεις για το θανατηφόρο τροχαίο - Τι ποσά θα λάβουν Αρναούτη και Κυριάκου