Ελλάδα|20.09.2021 22:35

Εύβοια: Αυξάνεται στα 2 εκατ. ο προϋπολογισμός της τουριστικής καμπάνιας

Newsroom

Την αύξηση του προϋπολογισμού της τουριστικής καμπάνιας για το 2022, από τους πρώτους κιόλας μήνες του χρόνου, από 1,5 σε 2 εκατομμύρια ευρώ για την Εύβοια, ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της Επιτροπής για το σχέδιο ανασυγκρότησης της Β. Εύβοιας, Σταύρο Μπένο.

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε επίσης ότι το υπουργείο θα λανσάρει και δέκα οριζόντιες δράσεις για το τουριστικό προϊόν στην Εύβοια, σε μια προσπάθεια να τονωθεί η μέση ελληνική οικογένεια, οι ανθρωποι που απασχολούνται γύρω από το τουριστικό προϊόν, οι ξενοδόχοι, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και τα συναφή επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με τον τουρισμό.

Ολική αναμόρφωση της περιοχής

«Ελπίζουμε ότι σε αυτόν τον ορίζοντα, σε αυτό το χρονικό διάστημα θα είναι ήδη ορατά τα αποτελέσματα μιας πρώτης προσπάθειας που γίνεται, ολικής αναμόρφωσης της περιοχής, μετά τη ζημιά που είχαμε φέτος το καλοκαίρι», επεσήμανε.

Από την πλευρά του ο κ. Μπένος παρουσίασε στον κ. Κικίλια ένα ολιστικό και ανθρωποκεντρικό σχέδιο, με κορυφαίο πυλώνα του τον τουρισμό, καθώς όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ο τουρισμός είναι το όχημα που θα δώσει την ελπίδα με στόχο την αναγέννηση της περιοχής.

«Σε αυτό το σχέδιο που θα έχει δέκα πυλώνες, ο πυλώνας του τουρισμού είναι κορυφαίος. Και θα έλεγα ότι θα είναι και το όχημα που θα δώσει την ελπίδα, θα δώσει τις ανάσες, είναι εμπροσθοβαρές, θα ξεκινήσει πρώτος και θα δώσει για όλους ένα δείγμα γραφής για αυτό το οραματικό σχέδιο που ετοιμάζουμε, με στόχο η περιοχή αυτή να αναγεννηθεί.

Να γίνει ό,τι λέγανε και στην πατρίδα μου, Υπουργέ. Μετά από έξι μήνες λέγανε «σεισμός, σωσμός». Και αυτό θα επιδιώξουμε να επιτύχουμε και τώρα, μέσα από αυτή τη μεγάλη καταστροφή. Γιατί οι καταστροφές, οι κρίσεις εμπεριέχουν και την αναγέννηση και την ελπίδα. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε» κατέληξε.

Όλες οι ειδήσεις

Επεισόδιο με τουρκική ακταιωρό στο Φαρμακονήσι - Με τα όπλα στα χέρια οι Τούρκοι

Αποκάλυψη OPEN: Η απάντηση του καπετάνιου του Nautical Geo στην τουρκική φρεγάτα

Εμβόλιο: Ποιοι θα κάνουν τρίτη δόση – Οι επίσημες ανακοινώσεις

Εξαφάνιση Πετίτο: Συνελήφθησαν από το FBI οι γονείς του συντρόφου της αγνοούμενης blogger

Βασίλης ΚικίλιαςΣταύρος ΜπένοςΕύβοιαΒόρεια Εύβοιαφωτιά Εύβοια