Ελλάδα|24.09.2021 13:17

«Μη γεννήσεις κοριτσάκι»: Τι λέει στο OPEN ο δημιουργός της δημοφιλούς σελίδας στο Facebook

Newsroom

Καλεσμένος στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τον Άκη Παυλόπουλο και την Ευλαμπία Ρέβη ήταν στην εκπομπή της Παρασκευής ο εκπαιδευτικός και δημιουργός της δημοφιλούς σελίδας «Μη γεννήσεις κοριτσάκι» στο facebook, Βασίλης Νανούρης.

«Μη γεννήσεις κοριτσάκι»: Τι δηλώνει ο δημιουργός της δημοφιλούς σελίδας στο OPEN

Στόχος της σελίδας, όπως αναφέρεται στην περιγραφή της «είναι να εκθρονίσει κάθε μορφής σεξισμό, ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες», προκειμένου «να πάψουμε να έχουμε παιδιά με ρατσιστικές και –ειδικότερα- σεξιστικές συμπεριφορές και αντιλήψεις». «Η σελίδα προσπαθεί να είναι μια αντισεξιστική – παιδαγωγική πρόταση, που πυροδοτεί γόνιμους διαλόγους και σχόλια. Μπας κι αλλάξουμε πριν χρειαστεί να μας αλλάξουν τα παιδιά μας».

Ο κ. Νανούρης μίλησε και για τον όρο γυναικτονία, τονίζοντας ότι από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί μαζί με την άγρια δολοφονία της Δώρας στη Ρόδο συνολικά 11 γυναικοκτονίες. «Η γυναικοκτονία είναι ένας όρος που έρχεται να υπογραμμίσει ακριβώς ότι μία γυναίκα δολοφονήθηκε επειδή είναι γυναίκα. Αυτό είναι κάτι που στατιστικά παρατηρείται σε τεράστιο βαθμό συγκριτικά με έναν θάνατο κάποιου άνδρα λόγω φύλου. Δεν παρατηρούμε τέτοιου είδους θανάτους. Όταν ένα κοινωνικό μοτίβο σου έχει δείξει αυτό πράγμα νομίζω ότι δεν μπορείς να το παραγνωρίζεις, γιατί πρέπει να μπορείς να μεταφράσεις το αποτέλεσμα για να προχωρήσεις στην πρόληψη», τόνισε ο ίδιος στην «Ώρα Ελλάδος». 

Ο κ. Νανούρης που εργάζεται ως μαθηματικός στο Λύκειο καθημερινά δίνει έναν αγώνα για την διάλυση της πατριαρχίας. «Η γυναικοκτονία αν δεν υπάρχει, αν είναι αόρατη σαν όρος και μπαίνουν όλα μαζί στην ανθρωποκτονία και όχι σαν ειδική περίπτωση της ανθρωποκτονίας ποτέ δεν θα υπογραμμιστεί αυτό το κοινωνιολογικό φαινόμενο. Η γυναίκα φοβάται και θα μου επιτρέψετε να μην ψυχιατρικοποιήσω τους 137 δράστες την ημέρα που σκοτώνουν γυναίκες παγκοσμίως. Γίνεται μία γυναικοκτονία την ημέρα κάθε δύο ώρες περίπου», είπε ακόμη. 

Ο ίδιος ως εκπαιδευτικός μίλησε και για τις επιπτώσεις που είχε το ελληνικό κίνημα #Metoo στα ελληνικά σχολεία, αλλά και για την ανάγκη της εισαγωγής μαθήματος σεξουαλικής αγωγής στην εκπαίδευση. 

Όλες οι ειδήσεις

Μητσοτάκης - Ελπιδοφόρος: Στις 20:00 η συνάντηση στη Νέα Υόρκη

Γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ χαμογελούν με τις δημοσκοπήσεις - Στο μικροσκόπιο τα ποιοτικά στοιχεία

Κορονοϊός: Τι βρίσκεται πίσω από τις μαζικές αιτήσεις για εκταφές νεκρών

Επιστήμονες μπήκαν πρώτη φορά στο «Πηγάδι της Κόλασης» και φωτογράφισαν το εσωτερικό του

γυναικοκτονίαΡόδοςδολοφονία