Ελλάδα|27.09.2021 15:34

Σεισμός στην Κρήτη: Ιάκωβος Τζαγκαράκης - Ο 65χρονος που σκοτώθηκε στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία

Newsroom

Στο πένθος βυθίστηκε το χωριό Μάρθα από το θάνατο του 65χρονου Ιάκωβου Τζαγκαράκη, ο οποίος έχασε τη ζωή του από τον σεισμό μεγέθους 5,8 της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίτερα το πρωί με επίκεντρο το Αρκαλοχώρι στην Κρήτη, ενώ εκείνος εκτελούσε εργασίες στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία. Ο άτυχος άνδρας καταπλακώθηκε, καθώς δούλευε στο παρεκκλήσι που είχε αναλάβει να συντηρήσει, ενώ τα σωστικά συνεργεία της ΕΜΑΚ τον απεγκλώβισαν μετά από πολύωρη προσπάθεια. Όμως δυστυχώς ήταν ήδη αργά για τον ίδιο.

Ο Ιάκωβος Τζαγκαράκης, όπως αναφέρει το τοπικό σαιτ Viannitika.gr, υπήρξε ποδοσφαιριστής του Πατούχα, αλλά και παράγοντας τόσο στην ομάδα της Άνω Βιάννου, όσο και στον Πήγασο Εμπάρου, επί σειρά ετών.

«Ο ισχυρότερος σεισμός των τελευταίων 50 ετών»

Σημειώνεται πως ο δήμαρχος Βιάννου Αρχάνων Μηνάς Σταυρακάκης - πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα -  μίλησε στο ethnos.gr σχετικά με τον ισχυρό σεισμό και απερίφραστα είπε πως πρόκειται για τον πιο ισχυρό σεισμό εδώ και μισό αιώνα στην Κρήτη και εξέφρασε την ανησυχία του για την ενεργοποίηση του περίφημου ρήγματος του Καστελίου το οποίο κόβει στη μέση το νησί.

«Οι ζημιές είναι μεγάλες. Δεν μπορώ να σας τα περιγράψω με λόγια. Έχουν καταστραφεί και παλιά και νέα κτίρια και κατά την εκτίμηση μου είναι θαύμα που δεν έχουμε θάνατο ή σοβαρό τραυματισμό στο δήμο μας. Δυστυχώς, μαθαίνω για νεκρό στο Αρκαλοχώρι. Μακάρι να σταματήσει εδώ το κακό», είπε.

Όλες οι ειδήσεις

Σεισμός Κρήτη: Ανησυχία για μετασεισμούς και ζημιές σε σπίτια - Ένας νεκρός και 9 τραυματίες

Δήμαρχος Βιάννου στο ethnos.gr: Ο ισχυρότερος σεισμός των τελευταίων 50 ετών, πιο δυνατός από το ΄99 στην Αθήνα

Σεισμός Κρήτη: Συγκλονιστικό βίντεο – Η στιγμή που οι διασώστες φτάνουν στο σημείο του εγκλωβισμένου εργάτη

Γλυκά Νερά: Αποσύρει το αίτημα για συνεπιμέλεια της Λυδίας η οικογένεια του πιλότου

Κατερίνη: 18χρονος έκανε σεξ με 12χρονη και του επιβλήθηκε… επίπληξη

ΚρήτησεισμόςΕΜΑΚθάνατοςεργασίες