Ελλάδα|28.09.2021 15:15

Σεισμός: Ισοπεδώθηκε το χωριό Χουμέρι - Εικόνες καταστροφής

Newsroom

Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι της Κρήτης μετά το χτύπημα του σεισμού 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που άφησε πίσω του ένα νεκρό και δεδάδες τραυματίες. 
Οι εικόνες από το χωριό Χουμέρι, όπως φαίνεται και στο βίντεο του cretalive.gr, συγκλονίζουν καθώς μοιάζει σαν να έπεσε βόμβα και να έχει ισοπεδώσει τα πάντα.
Σύμφωνα με τους κατοίκους το 90% των σπιτιών έχει καταστραφεί και μόνο δύο – τρία σπίτια είναι κατοικήσιμα. Τα περισσότερα μπάζα έχουν πέσει στους δρόμους και η εικόνα της καταστροφής είναι αποκαρδιωτική.

Οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους, όπως και στο Αρκαλοχώρι, το οποίο επίσης υπέστη πολλές ζημιές τόσο από τον σεισμό όσο και από τους μετασεισμούς.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι κάτοικοι έμειναν έξω από τα σπίτια τους σε σκηνές που στήθηκαν.

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Ηράκλειο 

Σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε το πρωί στο Ηράκλειο της Κρήτης. Το εστιακό βάθος σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ήταν στα 13,3 χλμ, ενώ το επίκεντρο 22 χλμ νότιο-ανατολικά του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Μίνωα Πεδιάδος, Όλγα Δραμουντάνη σε αρκετά κτίσματα που είχαν υποστεί ζημιές εμφανίζονται νέες καταρρεύσεις.
Στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Μινώα Πεδιάδος η νέα σεισμική δόνηση προκάλεσε εκ νέου αναστάτωση, ενώ σε αρκετές περιοχές της ανατολικής Κρήτης που έγινε αισθητός ο σεισμός, πολίτες βγήκαν στους δρόμους.

Ηλικιωμένη έσπασε το χέρι της την ώρα του νέου σεισμού

Μια ηλικιωμένη γυναίκα από το Ηράκλειο η οποία την ώρα του σεισμού των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σήμερα το πρωί, από τον πανικό της έπεσε και έσπασε το χέρι της, μεταφέρθηκε στα ΤΕΠ του ΠΑΓΝΗ. Οι γιατροί σύμφωνα με τη διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, έκαναν ανάταξη και παρείχαν κάθε απαιτούμενη ιατρική διαδικασία στην ηλικιωμένη, η οποία επέστρεψε στο σπίτι της.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με την κ. Μπορμπουδάκη η εξέλιξη της πορείας της υγείας των οκτώ τραυματιών που νοσηλεύονται στο Βενιζέλειο, είναι καλή και βρίσκονται εκτός κινδύνου. Ένας από τους τραυματίες νοσηλεύεται στη νευροχειρουργική κλινική, έξι στην ορθοπεδική και ένας στη βραχεία νοσηλεία.

Όλες οι ειδήσεις

Γεννηματά στο OPEN: Αν δεν είχε δημιουργηθεί το ΚΙΝΑΛ, σήμερα δεν θα υπήρχε ΠΑΣΟΚ

Belhara: Πότε θα παραδοθεί στην Ελλάδα η πρώτη φρεγάτα

Σεισμός στην Κρήτη: Υπάρχει ανησυχία και για τη Θήβα; Διχογνωμία σεισμολόγων

Μητσοτάκης: Η συμφωνία δεν ανταγωνίζεται τη σχέση της Ελλάδας με τις ΗΠΑ

Ακρίβεια: Νέα μέτρα στο τραπέζι - Επιδότηση φυσικού αερίου και αυξημένο επίδομα θέρμανσης

ΚρήτησεισμόςΑρκαλοχώρικαταστροφές