Σεισμός στην Κρήτη: Δεν σταματά να κουνιέται το Αρκαλοχώρι - Πάνω από 130 μετασεισμοί
NewsroomΣυνεχείς είναι οι μετασεισμοί που καταγράφονται στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης τα δύο τελευταία 24ωρα μετά τον μεγάλο σεισμό που έπληξε το πρωί της Δευτέρας 27 Σεπτεμβρίου, προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου και πάρα πολλές ζημιές.
Από εκείνη τη στιγμή, ο δυνατότερος μετασεισμός που έχει σημειωθεί είναι εντάσεως 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ενώ η σεισμική ακολουθία δε λέει να τελειώσει.
Πάνω από 100 μετασεισμοί
Ωστόσο οι μετασεισμοί έχουν ξεπεράσει τους 100 με τους περισσότερους να έχουν αρκετή ένταση και διάρκεια προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερο τρόμο τόσο στους κατοίκους όσο και στην ευρύτερη περιοχή καθώς οι σεισμοί γίνονται αισθητή και στο Ηράκλειο όπως αναφέρει το cretapost.gr.
Σύμφωνα με την καταγραφή από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, από τις 9:17 το πρωί της Δευτέρας έως και αυτήν την ώρα έχουν σημειωθεί 135 συνολικά σεισμοί με το 30% να είναι άνω των 4 Ρίχτερ και το 50% να είναι άνω των 3 Ρίχτερ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι σεισμολόγοι εμφανίζονται άκρως ικανοποιημένοι από τη μετασεισμική ακολουθία ενώ παρακολουθούν στενά το φαινόμενο.
Αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας: Η πρώτη αντίδραση των ΗΠΑ, τι λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
- Γιατί ο θάνατος του Αλί Λαριτζανί μπορεί να ανατρέψει τα πάντα στον πόλεμο - Πώς και γιατί έγινε στόχος
- Εκτός ελέγχου η κόντρα Λυμπερόπουλου - Κυρανάκη: «Ντροπή σου» - «Σε ξέρει όλη η πιάτσα»
- Νεαρός έκανε σούζες με τη μηχανή και ανέβαζε πανηγυρικά βίντεο στα social media - Τον ταυτοποίησε η ΕΛΑΣ
- Χίτλερ εναντίον Ζελένσκι: Η viral εκλογική αναμέτρηση σε μια μικρή γαλλική επαρχία - «Εντελώς τρελό»