Αναιρείται η αθωωτική απόφαση για την υπόθεση της Μανωλάδας
Σοφία ΣπίγγουΗ αναίρεση στρέφεται κατά της αθωωτικής απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών που αθώωσε τους κατηγορούμενους για εμπορία ανθρώπων και είχε οδηγήσει σε καταδίκη της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Μάλιστα, τον Μάρτιο του 2017 η Ελλάδα είχε καταδικαστεί να αποζημιώσει με ποσό που φτάνει τις 676.000 ευρώ συνολικά 42 αλλοδαπούς εργάτες της Μανωλάδας.
Έπειτα από παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, η υπόθεση μελετήθηκε εκ νέου από τον αντιεισαγγελέα, Χαραλαμπο Βουρλιώτη, ο οποίος προχώρησε στην άσκηση αναίρεσης, κρίνοντας ότι υπάρχει εσφαλμένη ερμηνεία του νόμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκεπτικό του εισαγγελέα αναφέρεται ότι η εμπορία ανθρώπων επιφέρει βαριές ψυχικές και σωματικές βλάβες ιδίως σε θύματα που η κοινωνική τους κατάσταση είναι ευάλωτη, ενώ κατά τον εισαγγελέα το δικαστήριο υπέπεσε σε πλημμέλειες σε ό,τι αφορά την ερμηνεία της διάταξης.
Η άσκηση της αναίρεσης δεν θα αλλάξει την ποινική μεταχείριση των εμπλεκομένων στην υπόθεση, αλλά στοχεύει στην αποκατάσταση του κύρους της χώρας και τη συμπόρευση της ελληνικής νομολογίας με εκείνη Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
- Σε τροχιά γενικευμένων κινητοποιήσεων οι αγρότες σε όλη τη χώρα - Εντείνεται η πίεση στο κυβερνητικό επιτελείο
- Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Πώς ήρθε στο προσκήνιο ο ανιψιός για ηθική αυτουργία - Στη Βούλα οι συλλήψεις
- Σε επτά κλινικές στην Ελλάδα το σπέρμα του δότη με το «γονίδιο του καρκίνου» - Τι είχε εντοπίσει γιατρός το 2020
- Δικαστικός κλητήρας επέδωσε αγωγή για χρέη σε αγρότη στο μπλόκο των Πράσινων Φαναριών