Ελλάδα|30.09.2021 23:46
Ο χορός των μαχαιριών έγινε κόμικ από τον Γιώργο Κωνσταντινίδη
NewsroomΟ Γεώργιος Κωνσταντινίδης παντρεύει την παράδοση και την ιστορία του Πόντου με τη σύγχρονη τέχνη των κόμικ και του βίντεο.
Στο κανάλι του στο YouTube εικονογραφεί ιστορίες στην ποντιακή διάλεκτο. Αυτή τη φορά ασχολήθηκε με το χορό των μαχαιριών ή αλλιώς πιτσάκοϊν. Είναι ένας χορός του Πόντου, που αναδεικνύει τη φιλία και τα αγνά αισθήματα. Πρόκειται για έναν ένοπλο χορό που έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα. Η πλοκή του είναι παρόμοια με αυτή που αναφέρει ο Ξενοφών στην «Κύρου Ανάβαση».
Αν θέλετε να δείτε το βίντεο και φοβάστε ότι δεν θα το καταλάβετε επειδή δεν ξέρετε ποντιακά, μην ανησυχείτε, καθώς δίνεται και στα νέα ελληνικά μέσω των υποτίτλων.
Διαβάστε ακόμη
- «Στρατιωτικές συνέπειες που δεν έχετε ξαναδεί»: Απειλές Τραμπ μετά από πληροφορίες για νάρκες του Ιράν στο Στενό του Ορμούζ
- Η σοκαριστική αναφορά της καθηγήτριας πριν πεθάνει - «Δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις του σχολείου και έχασε τη ζωή της»
- Forbes: Η λίστα με τους δισεκατομμυριούχους για το 2026 - Ποιοι Έλληνες βρίσκονται ανάμεσά τους
- Η NASA άλλαξε τεχνητά την τροχιά δύο αστεροειδών - Τι σημαίνει αυτό για την άμυνα της Γης