Ελλάδα|01.10.2021 14:58

«Vor V Zakone»: Χειροπέδες σε διαβόητους μαφιόζους – Κλοπές, διαρρήξεις και ξέπλυμα χρήματος – Είχαν μέχρι και… Luis Vuitton

Ευλαμπία Ρέβη

Χειροπέδες σε μέλη της γεωργιανής μαφίας, γνωστή ως «Vor V Zakone – Thief in law» πέρασαν χθες αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης που έγινε σε διάφορες περιοχές της Αττικής, της Χαλκίδας και του Λουτρακίου.

Και η EUROPOL στην επιχείρηση

Στην επιχείρηση μάλιστα συμμετείχε και σύνδεσμος της EUROPOL λόγω του διεθνικού χαρακτήρα της δράσης της οργάνωσης στην οποία ηγετικό ρόλο φέρεται να είχε ηγετικό στέλεχος της μαφίας.

Συνολικά εξαρθρώθηκαν 42 περιπτώσεις κλοπών και έγιναν έξι συλλήψεις σε Πεύκη, Περιστέρι, Πατήσια και Κυψέλη, ενώ ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ένας 42χρονος, φερόμενος ως αρχηγός που είχε τον τίτλο «VOR». Όλοι οι συλληφθέντες είναι άνδρες και ηλικίες τους είναι από 30 εώς 51 ετών. Όπως διαπιστώθηκε τουλάχιστον απο το καλοκαίρι του 2020 διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις και κλοπές από σπίτια και αποθήκες, ενώ ο 42χρονος μετείχε αυτοπροσώπως σε κάποιες πράξεις, γεγονός ασυνήθιστο για τον τίτλο του.

Ελληνική Αστυνομία

Όλοι τους είναι σεσημασμένοι και οι περισσότεροι έχουν κάνει φυλακή. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο 42χρονος είχε συλληφθεί και καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών στην Γεωργία κατηγορούμενος όχι μόνο για κλοπές και διαρρήξεις αλλά και για εκρήξεις. Αποφυλακίστηκε το 2012 ενώ είχε χτιστεί «VOR» το 2004 σε ειδική τελετή που είχε γίνει με μέλη της γεωργιανής μαφίας στην χώρα μας. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ένας δραπέτης των φυλακών Κασσαβετείας που παραβίασε την άδεια που του είχε δοθεί το 2014.

Ελληνική Αστυνομία

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα έκαναν ξέπλυμα των χρημάτων από τα κλοπιμαία με αγορές διάφορων προϊόντων, ενώ στα σπίτια τους βρέθηκαν πολύ ακριβά αντικείμενα και ρουχισμός, κυρίως του γνωστού οίκου μόδας Louis Vuitton.

Ελληνική Αστυνομία

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το 80% διεθνώς της συγκεκριμένης μαφίας είναι Γεωργιανοί, ενώ στη χώρα μας υπολογίζεται ότι δρουν συνολικά 50 άτομα με τίτλο ανάλογο με αυτόν που είχε ο 42χρονος.

Όλες οι ειδήσεις

Τουρκικός εκνευρισμός με φόντο την ελληνογαλλική συμφωνία – Πυρά από ΥΠΕΞ, υπερπτήσεις, αλλά και επανέναρξη διερευνητικών

Υγειονομική βόμβα στο Αττικό νοσοκομείο: Σορός γυναίκας είναι στο νεκροτομείο 4 μήνες γιατί αρνούνται να την παραλάβουν

Άνευ προηγουμένου επίθεση Κεραμέως σε εκπαιδευτικούς: Σε λίγο θα απεργήσουν και για τη… θεωρία του Δαρβίνου!

Επίθεση με βιτριόλι - Δικηγόρος βασικού μάρτυρα: Η 36χρονη ζητούσε να παρακολουθεί την Ιωάννα

Europolμαφίααστυνομίακλοπέςσυλλήψεις