Ελλάδα|04.10.2021 09:41

ΜΜΜ: Έπιασαν δουλειά οι μυστικοί επιβάτες «κατάσκοποι» - Γιατί αντιδρούν οι εργαζόμενοι

Newsroom

Έπιασαν δουλειά από την περασμένη εβδομάδα και ξεκίνησαν να επιβιβάζονται σε ΜΜΜ (λεωφορείατρόλειμετρό και τραμ) συνολικά 50 μυστικοί επιβάτες. Σκοπός τους, η αξιολόγηση των παρεχόμενων συγκοινωνιακών υπηρεσιών.

Μυστικοί επιβάτες σε ΜΜΜ: Γιατί αντιδρούν οι εργαζόμενοι

Πάντως οι εργαζόμενοι δεν είδαν με καλό μάτι την εφαρμογή του μέτρου. Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», ο εκπρόσωπος των εργαζόμενων της ΣΤΑΣΥ Σπύρος Ρεβύθης, ανέφερε πως «εμείς θεωρούμε πως είναι περιττό, γιατί όλα τα αρχεία και όλες οι αξιολογήσεις καταγράφονται σε υπολογιστικά συστήματα άκρως εξελιγμένα και μεταφέρονται online στον ΟΑΣΑ. Ένα τέτοιο έξοδο θεωρούμε πως είναι περιττό, από τη στιγμή που δεν έχουμε τεχνικό προσωπικό, οδηγούς, σταθμάρχες, εκδότες εισιτηρίων, δεν έχουμε ελεγκτές.Επισήμως, είμαι μέλος του ΔΣ της ΣΤΑΣΥ, δεν γνωρίζουμε τίποτα. Δεν θέλουμε κατάσκοπους, έχουμε ηλεκτρονικά συστήματα. Μας έφυγαν 200 εργαζόμενοι με μετατάξεις και συντάξεις και καταρρέουμε».

Μυστικοί επιβάτες: Πώς λειτουργούν

Οι εργαζόμενοι ιδιωτικής εταιρίας, που ανέλαβαν το έργο, ουσιαστικά υποδύονται τους επιβάτες κάνοντας δρομολόγια σε καθημερινή βάση για διάστημα περίπου ενός μήνα. Ωστόσο, ενώ δε θα μπορούν να προβούν σε ελέγχους κομίστρου, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στη σχετική σύμβαση, η οποία υπεγράφη προ ημερών μεταξύ του ΟΑΣΑ και της εταιρίας GLOBAL LINK INTERNATIONAL MARKETING RESEARCH, αναφέρεται ότι οι μυστικοί «επιβάτες» εξοπλίζονται και με ΦΣΕ, με άλλα λόγια Φορητές Συσκευές Ελέγχου.

Όλες οι ειδήσεις

Ελληνοτουρκικά: Ναρκοθετεί το διάλογο η Άγκυρα - Η απάντηση της Αθήνας

Πυροβολισμοί στη Λιοσίων: Το προφίλ του θύματος – Ξεκαθάρισμα λογαριασμών βλέπουν οι αρχές

ΕΟΔΥ: «Σαρώνεται» όλο το ΔΣ μετά τις παραιτήσεις - Όλα τα ονόματα και το παρασκήνιο

Αυξήσεις τιμών σε ενέργεια: Συναγερμός στην ΕΕ – Πακέτο προτάσεων από Κομισιόν

Μυρτώ: Στο ΣτΕ η μητέρα της - Απέρριψαν τις αγωγές για μηνιαίο επίδομα

τρόλεϊεργαζόμενοιΜΜΜμετρόεπιβάτες