Ελλάδα|04.10.2021 15:11

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί ελληνικό μέλι με επικίνδυνη ουσία

Newsroom

Ελληνικό μέλι ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Συγκεκριμένα, ο φορέας και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στο πλαίσιο των διερεύνησης καταγγελίας, διαπίστωσε σε μέλι, την ύπαρξη καταλοίπων της φαρμακολογικά δραστικής ουσίας μετρονιδαζόλη που απαγορεύεται να υπάρχει σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης.

Πρόκειται για το προϊόν «Θεάρεστον» ελληνικό μέλι άνθη κωνοφόρα θυμάρι, με αριθμό παρτίδας LOT:1131, ημερομηνία λήξης: 11.05.23, συσκευασία των 250 γρ. που παράγεται από την Π. Κάβουρας και ΣΙΑ ΟΕ. Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της ανωτέρω παρτίδας και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ:

«Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στο πλαίσιο των διερεύνησης καταγγελίας, διαπίστωσε σε μέλι, την ύπαρξη καταλοίπων της φαρμακολογικά δραστικής ουσίας μετρονιδαζόλη που απαγορεύεται να υπάρχει σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης.

Πρόκειται για το προϊόν «Θεάρεστον» ελληνικό μέλι άνθη κωνοφόρα θυμάρι, με αριθμό παρτίδας LOT:1131, ημερομηνία λήξης: 11.05.23, συσκευασία των 250g, που παράγεται από την Π. Κάβουρας και ΣΙΑ ΟΕ.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της ανωτέρω παρτίδας και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (φωτογραφία κάτωθι) να μην το καταναλώσουν».

Όλες οι ειδήσεις

Δένδιας σε Τουρκία: Δεν απειλούμε κανέναν, δεν εκφοβιζόμαστε από παράνομες ενέργειες

Υπουργικό συμβούλιο – Μητσοτάκης: Άκαιρη η παραφιλολογία περί πρόωρων εκλογών – Θα γίνουν στην ώρα τους

Νέο Ηράκλειο: Αυτός είναι ο 30χρονος που συνελήφθη για την επίθεση στα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ – Μέλος της φασιστικής ProPatria

Άγνωστος Στρατιώτης: Το προφίλ του 58χρονου που έφτασε με αγροτικό στο μνημείο – Τι βρέθηκε στο όχημά του

Μυρτώ της Πάρου - Ξεσπά η μητέρα: Το ελληνικό κράτος της φέρθηκε άδικα

ΕΦΕΤμέλιανάκληση