Ελλάδα|05.10.2021 09:54

Επίθεση με βιτριόλι – Στα δικαστήρια η Ιωάννα Παλιοσπύρου: Συνεχίζεται η δίκη, καταθέτουν οι γιατροί της

Newsroom

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων έφτασε λίγο πριν τις 9 το πρωί της Τρίτης η Ιωάννα Παλιοσπύρου, για την τρίτη ημέρα της δίκης για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της. Σήμερα θα καταθέσουν ως μάρτυρες οι θεράποντες ιατροί της.

Επίθεση με βιτριόλι: Καταθέτουν οι γιατροί της Ιωάννας

Είναι αυτοί που έζησαν λεπτό προς λεπτό την προσπάθεια της να κρατηθεί στη ζωή μετά την ποσότητα του καυστικού υγρού που δέχθηκε στο πρόσωπο και το σώμα της. Μεταξύ των μαρτύρων που έχουν κληθεί είναι και η Μαρία Καλοφώνου , Διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής Κλινικής στο Θριάσιο Νοσοκομείο, η οποία στέκεται στο πλευρό της Ιωάννας από την πρώτη στιγμή. Όπως έχει δηλώσει κατ΄ επανάληψη η Ιωάννα έχει μπροστά της έναν μακρύ δρόμο για την αποκατάστασή της. Μέχρι τώρα έχει υποβληθεί σε εννέα χειρουργεία και έπονται πολλά ακόμα και, όπως έχει πει η κα Καλοφώνου, κάθε φορά που η Ιωάννα θα υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση θα πρέπει να φορά τη μάσκα αποκατάστασης για ένα χρόνο, ώστε να γίνονται πιο επίπεδες οι ουλές. 

Η Ιωάννα μέσω των συνηγόρων της αναμένεται να ζητήσει εγγράφως σήμερα από το δικαστήριο να κληθούν δύο νέοι μάρτυρες, προκειμένου να διαλευκανθεί εάν υπήρξαν συνομιλίες της κατηγορούμενης πριν και μετά την επίθεση με βιτριόλι με έναν 36χρονο άνδρα. Οπως λέει η πλευρά του θύματος, ο άνδρας αυτός μέσω δικηγόρου έχει αναφέρει ότι η κατηγορούμενη του είχε ζητήσει να παρακολουθεί το θύμα και να την προμηθεύσει με βιτριόλι. "Αυτά τα γνωρίζουμε από πληροφορίες και από τη δικογραφία.

Ζητάμε από το δικαστήριο να κληθεί αυτός και μία φίλη της κατηγορούμενης για να δούμε αν υπήρχε βοήθεια προς την κατηγορούμενη χωρίς να υπονοούμε ότι υπάρχει θέμα συνέργειας» ανέφερε ο Α. Λύτρας

Ενδιαφέρον όμως θα έχει και η κατάθεση της πέτρας του σκανδάλου, του άνδρα που φέρεται ότι είχε ξεσηκώσει την κατηγορούμενη, που είχε πάθει μαζί του εμμονή και όταν είδε ότι έκανε αίτημα φίλιας στην Ιωάννα, θόλωσε.. Το όνομά του βρίσκεται στον κατάλογο των μαρτύρων, ωστόσο όταν εκφωνήθηκε στη δικαστική αίθουσα δεν ήταν παρών.

Η Ιωάννα έχει πει στην κατάθεσή της ότι δεν τον έχει συναντήσει ποτέ και πως η μόνη επικοινωνία που είχε μαζί του ήταν ένα αίτημα φιλίας μέσω facebook, που το έκανε αποδεκτό  τον Νοέμβριο του 2018. Στη συνέχεια όμως τον διέγραψε, γιατί της το ζήτησε η δράστης. Οι δικηγόροι της Ιωάννας αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο, εάν ο 40χρονος δεν παραστεί στη δίκη να ζητηθεί από το δικαστήριο η βίαιη προσαγωγή του.

Η Ιωάννα, παρά την ψυχολογική φόρτιση που ένιωσε την περασμένη Πέμπτη, παρά το γεγονός ότι δεν της ζήτησε μια συγγνώμη, στάθηκε απέναντι της, λέγοντας της ότι παίζει θέατρο. Η Ιωάννα πάρα την αντίθετη γνώμη των γιατρών της έχει δηλώσει ότι θα βρίσκεται κάθε μέρα στο δικαστήριο ώστε να αποδειχθεί η αλήθεια. Ότι δηλαδή η 36χρονη ήθελε να την σκοτώσει.

Άγνωστο παραμένει εάν η 36χρονη κατηγορούμενη θα παραστεί στη δίκη ή εάν θα ζητήσει να μην γίνει η μεταγωγή της από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Όλες οι ειδήσεις

Facebook: Το χρονικό του black out – Πλήγμα για τον Mark Zuckerberg

Το ράλι της ενέργειας «παγώνει» τα νοικοκυριά - Νέα μέτρα στήριξης εξετάζει η κυβέρνηση

ΕΟΔΥ: Οριστική απόφαση για τον νέο Πρόεδρο – Τα 2 πρόσωπα που προκρίνονται

Κορονοϊός: Πώς πρέπει να γίνουν οι παρελάσεις στη Θεσσαλονίκη – Τι λέει ο Σαρηγιάννης στο ethnos.gr

δικαστηριαεπίθεση με βιτριόλιΙωάννα Παλιοσπύρου