Ελλάδα|06.10.2021 15:13

Σέρρες: Στα «κάγκελα» για την εστίαση - Δήμαρχος: Δεν είπα ότι φταίνε οι Θεσσαλονικείς

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Απορρίπτουν οι εστιάτορες του νομού Σερρών οποιοδήποτε σενάριο που φέρνει ως αιτία της μεγάλης διασποράς του κορονοϊού στην περιοχή τις μαζικές επισκέψεις Θεσσαλονικέων για διασκέδαση κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 2-3 Οκτωβρίου, τονίζοντας ότι τις τελευταίες μέρες δεν υπάρχει ιδιαίτερη κίνηση προς τις Σέρρες από άλλους όμορους νομούς, οι οποίοι βρίσκονται στο κόκκινο επιδημιολογικά.

Μάλιστα, μιλώντας στο ethnos.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Σερρών και αναπληρωτής γενικός γραμματέας της πανελλήνιας ομοσπονδίας του κλάδου, Σωτήρης Κοτσαμπάς, τόνισε ότι θα πρέπει να κριθεί από την κοινωνία, όποιος αναφέρθηκε σε μία τέτοια αιτίαση, βάζοντας ξεκάθαρα στο «κάδρο» και τον δήμαρχο Σερρών, Αλέξανδρο Χρυσάφη, ο οποίος σε δημοσιεύματα φέρεται να ισχυρίστηκε ότι στους επισκέπτες Θεσσαλονικείς, μετά το επιδημιολογικό «κοκκίνισμα» της Θεσσαλονίκης, οφείλεται η διασπορά του ιού στις Σέρρες 

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Σερρών διέψευσε κατηγορηματικά στο ethnos.gr οποιεσδήποτε τέτοιες δηλώσεις του αποδίδονται και τόνισε ότι αυτό που είπε, είναι να συνεργαστούν όλοι μαζί, ώστε να αποτραπούν τα περσινά στις Σέρρες, όταν πράγματι η μαζική παρουσία των επισκεπτών από την «κόκκινη» τότε Θεσσαλονίκη προκάλεσε διασπορά του ιού. 

«Μετανιώσαμε για τα λάθη μας»

Όπως αναφέρει ο κ. Κοτσαμπάς, όλοι οι επαγγελματίες στο χώρο της εστίασης και της διασκέδασης του νομού Σερρών αισθάνονται να στοχοποιείται ο κλάδος τους. Τόνισε, παράλληλα, ότι οι επιχειρηματίες του χώρου έλαβαν όλα τα μέτρα φέτος, ώστε να μην επαναληφθούν τα περσινά λάθη.

«Πέρυσι, μετά το ΄΄κοκκίνισμα΄΄ της Θεσσαλονίκης, διοργανώσαμε εκδηλώσεις και χάπενινγκς, ενώ κάποιοι συνάδελφοι μέχρι και λεωφορεία έβαλαν για να φέρουν κόσμο από τη Θεσσαλονίκη. Φέτος λάβαμε όλα τα μέτρα, ώστε να αποφύγουμε τα ίδια λάθη και να προστατεύσουμε τις οικογένειές μας και τους συμπολίτες μας. Ξέραμε ότι είχαμε πολλά κρούσματα στις Σέρρες και θέλαμε να αποφύγουμε να περάσει το μήνυμα ότι γι’ αυτό φταίει η εστίαση. Ωστόσο, νιώθουμε ότι πάλι άδικα στοχοποιείται η εστίαση. Ο ίδιος ο δήμαρχος θα κριθεί για τις δηλώσεις του. Η εστίαση δεν προκάλεσε το κόκκινο στις Σέρρες, αφού με προσοχή και θρησκευτική ευλάβεια τηρούμε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Παράλληλα, το περασμένο Σαββατοκύριακο δεν είχαμε επισκέψεις στο νομό για διασκέδαση και άρα δεν έσπειραν οι επισκέπτες από τη Θεσσαλονίκη τον ιό στην περιοχή μας. Αλλού πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες γι’ αυτό. Όπως στον αγώνα τρεξίματος, αλλά και στους αγώνες αυτοκινήτων που διοργανώθηκαν εδώ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και συγκέντρωσαν 5.000 κόσμο», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Κοτσαμπάς.

«Δεν είπα ποτέ ότι φταίνε οι Θεσσαλονικείς»

Διαψεύδει κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα, που τον φέρνουν να δήλωσε ότι για τη διασπορά του κορονοϊού στις Σέρρες φταίνε οι επισκέπτες του Σαββατοκύριακου από τη Θεσσαλονίκη, ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης.

«Εγώ το μόνο που είπα, είναι ότι υπάρχει προβληματισμός και ανησυχία και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και σε εγρήγορση, για να μην επαναληφθούν τα περσινά φαινόμενα. Δεν είπα ποτέ ότι οι επισκέπτες από τη Θεσσαλονίκη φταίνε για τη διασπορά και για το ΄΄κοκκίνισμα΄΄ της περιοχής μας. Άλλωστε, από την εικόνα που έχω, δεν υπήρξε ιδιαίτερη μετακίνηση προς την περιοχή μας. Θεωρώ ότι σε αυτήν την προσπάθεια πρέπει να είμαστε όλοι σύμμαχοι. Τα μέσα ενημέρωσης που έβαλαν στο στόμα μου τέτοιες δηλώσεις, θα πρέπει να κριθούν», λέει στο ethnos.gr ο κ. Χρυσάφης.

Όλες οι ειδήσεις

Καιρός - ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων

Πλεύρης για νέα μέτρα σε ανεμβολίαστους: Δεν θα είναι πιο πιεστικά για μη εμβολιασμένους

Μπογδάνος - Επιμένει μετά τη διαγραφή: Είπα αλήθειες

Απεργία εκπαιδευτικών: Κλειστά σχολεία τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου

Δένδιας μετά τον θόρυβο για Μπογδάνο: Εκπροσωπώ την κυβέρνηση Μητσοτάκη

ΚορονοϊόςεστίασηΣέρρεςΔιασποράδήμαρχος