Ελλάδα|07.10.2021 08:41

Σεισμός στην Κρήτη: Τα 4.000 πλησιάζουν τα μη κατοικήσιμα σπίτια

Newsroom

Πολύ περισσότερα από τα μισά σπίτια, στα οποία έχουν γίνει έως σήμερα αυτοψίες από τα κλιμάκια των μηχανικών του υπουργείου Υποδομών, έχουν ήδη χαρακτηριστεί μη κατοικήσιμα στην Κρήτη μετά τον σεισμό.

Σύμφωνα με το υπουργείο, συνεχίστηκαν και σήμερα, Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021, με αμείωτο ρυθμό οι έλεγχοι και οι αυτοψίες από μηχανικούς σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και Δημόσια κτίρια των πληγεισών περιοχών στους Δήμους Μίνωα – Πεδιάδας, Αρχάνων – Αστερουσίων, Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Οροπεδίου Λασιθίου, Γορτύνας, Χερσονήσου, Βιάννου, Φαιστού και Ιεράπετρας με ρυθμό περίπου 1.000 ελέγχων την ημέρα.

Έως το τέλος της σημερινής ημέρας έχουν διεξαχθεί αυτοψίες σε 8.540  κτίρια. Από αυτές, 7.015 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 3.906 έχουν κριθεί μη κατοικήσιμες. Επίσης, έχουν ελεγχθεί 345 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων ακατάλληλοι είναι οι 180. Όσον αφορά τους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτίρια «κίτρινα» έχουν χαρακτηριστεί τα 211 από τις 498 αυτοψίες, ενώ οι έλεγχοι σε 682 άλλα κτίρια (αποθήκες, στάβλους) έκριναν ακατάλληλα τα 562.

Παράλληλα, σήμερα έφτασαν και οι πρώτοι 34 οικίσκοι του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την κάλυψη των αναγκών της προσωρινής στέγασης των πληγέντων.

Όλες οι ειδήσεις

Καιρός - Κακοκαιρία Αθηνά: Ξεκίνησε η επέλαση με ανέμους και καταιγίδες

Πειρατεία από Τουρκία με Nautical Geo: Πολεμικό σκηνικό στην ΑΟΖ της Κύπρου

Τροχαίο με φορτηγό στην Παραλιακή: Κυκλοφοριακά προβλήματα στο ύψος του Παλαιού Φαλήρου

Στη Βουλή η ελληνογαλλική συμφωνία: Τα μηνύματα Μητσοτάκη και η αδιαλλαξία της Τουρκίας

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης τρέμει τους ακροδεξιούς που έχουν πάρει κεφάλι στη ΝΔ

σεισμοπαθείςΑρκαλοχώρισεισμόπληκτοισεισμόςΗράκλειο Κρήτης