Ελλάδα|09.10.2021 11:52

Παιδικά πάρτι: Διαφωνία Βατόπουλου - Μαγιορκίνη «Κάποια παιδιά δεν έχουν πάει ποτέ»

Newsroom

Διαφωνία για τα παιδικά πάρτι είχαν ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης και ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, οι οποίοι μίλησαν στον ANT1 για το πώς εξελίσσεται η πανδημία του κορονοϊού και για τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από σήμερα Σάββατο.

Ερωτηθείς για τα παιδικά πάρτι, ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος σημείωσε πως υπάρχουν «υποχρεωτικοί συγχρωτισμοί όπως είναι τα σχολεία και μη υποχρεωτικοί όπως τα είναι τα παιδικά πάρτι και πρέπει να αποφεύγουμε τους μη υποχρεωτικούς».

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης διαφώνησε με τον κ. Βατόπουλο τονίζοντας ότι πρέπει «να ζυγίσουμε ότι υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν πάει ποτέ σε πάρτι» και επισημαίνοντας «το όφελος που έχει για τα παιδιά» ένα πάρτι. Υπογράμμισε μάλιστα ότι «προτεραιότητα έχει η ψυχική τους υγεία» και κάλεσε τους γονείς να εμβολιαστούν, τους παππούδες να κάνουν την τρίτη δόση, ώστε να μην επηρεαστούν από εκείνους τα παιδιά. «Να μην πιέζονται τα παιδιά, να μπορούν να βλέπουν τους φίλους τους», τόνισε ο καθηγητής.

Τα κρούσματα θα αυξηθούν με τα νέα μέτρα αλλά μειώνονται θνητότητα και διασωληνώσεις

Για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού ο Γκίκας Μαγιορκίνης σημείωσε στον ANT1 ότι «τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει παγκοσμίως μια τάση αποκλιμάκωσης και στα κρούσματα και στους θανάτους και μάλιστα χωρίς να υπάρχουν lockdown».

Σχολιάζοντας τα νέα μέτρα που τίθενται σε εφαρμογή από το Σάββατο και βάζουν φρένο στα mini lockdown ακόμα και στις περιοχές που μπαίνουν στο κόκκινο του επιδημιολογικού χάρτη αλλά και επιτρέπουν πλήρη ελευθερία στους εμβολιασμένους μέσα στους κλειστούς χώρους διασκέδασης και εστίασης τόνισε ότι: «Ο αριθμός των κρουσμάτων δεν θα μειωθεί, αλλά έχει μειωθεί η θνητότητα και ο αριθμός των ανθρώπων που είναι στα νοσοκομεία». Ωστόσο υπογράμμισε ότι «θα είμαστε αντιμέτωποι με τον κορονοϊό για αρκετό καιρό ακόμη».

Βατόπουλος: Οι επιδημίες ιστορικά κρατούν 2 - 3 χρόνια

«Είμαστε ήδη ένα βήμα μπροστά, έχουμε πει από την αρχή ότι αυτές οι καταστάσεις κρατούν 2-3 χρόνια. Τα lockdown έχουν περιοριστεί, λόγω και του κοινωνικού αντίκτυπου που έχουν και του οικονομικού και έχει προκριθεί το τρίπτυχο εμβολιασμοί, πολλά τεστ και μέτρα ατομικής προστασίας», σημείωσε από την πλευρά του ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας και αυτός στην πρωινή εκπομπή του ANT1

Μονόδρομος ο εμβολιασμός

«Είναι μονόδρομος ο εμβολιασμός», επεσήμανε και στέλνοντας μήνυμα προς τους πολίτες άνω των 60 ετών είπε πως ο ίδιος θα κάνει την 3η δόση του εμβολίου τη Δευτέρα και η σύζυγός του την Τρίτη.

Ο καθηγητής, ωστόσο, εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι, «στην Αφρική οι εμβολιασμένοι είναι στο 5,5% του πληθυσμού, διότι πέραν των ανισοτήτων, εκεί γίνονται και οι μεταλλάξεις».

Όλες οι ειδήσεις

Νέα μέτρα: Ανησυχία ειδικών για μπαρ, παρελάσεις - 15 ημέρες θα κρίνουν την εφαρμογή τους

Νίκος Δένδιας: Οι πολυσυζητημένες κινήσεις και η σεναριολογία για την επόμενη ημέρα

Σταϊκούρας: Περιορίζονται τα περιθώρια για νέες πρωτοβουλίες – Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε σε εποχές λιτότητας

Δακτύλιος: Επιστρέφει στις 25 Οκτωβρίου – Τα αυτοκίνητα που αποκλείονται

Πώς χτυπήθηκε το πυρηνικό υποβρύχιο των ΗΠΑ στη θάλασσα της Νότιας Κίνας – Τα σενάρια

Αλκιβιάδης Βατόπουλοςνέα μέτραΓκίκας ΜαγιορκίνηςπάρτιΚορονοϊόςπαιδιά