Ελλάδα|09.10.2021 13:30

Κακοκαιρία Αθηνά – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Πού θα χτυπήσουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Newsroom

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με αφορμή την κακοκαιρία «Αθηνά». Σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ, από αύριο Κυριακή αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Κακοκαιρία Αθηνά – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Πού θα χτυπήσουν τα ισχυρά φαινόμενα

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

  1. Αύριο Κυριακή (10-10-2021) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν από τις μεσημβρινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, τη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική), την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες και βαθμιαία την Ήπειρο, τη δυτική Στερέα και τη δυτική Πελοπόννησο.
  2. Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (11-10-2021) οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα εξακολουθήσουν στις προαναφερθείσες περιοχές, θα επεκταθούν στην κεντρική Στερεά και τη δυτική Θεσσαλία. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά και τα κεντρικά και μέχρι το απόγευμα και στη Μακεδονία.
  3. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός στη χώρα θα παρουσιάσει και νέα επιδείνωση στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Κακοκαιρία Αθηνά: Live χάρτης με την πορεία της

Η πρόγνωση για το Σάββατο

Σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, για το υπόλοιπο της ημέρας σήμερα, Σάββατο προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας. Οι σημαντικότερες βροχοπτώσεις της ημέρας εκτιμάται ότι θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ιονίου, στη Δυτική Στερεά, στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο, στην Ανατολική Θεσσαλία και στην Εύβοια.

meteo.gr

Κακοκαιρία Αθηνά: Η πρόγνωση για το Σάββατο 9 Οκτωβρίου

Σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με παροδικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα, κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ, Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται βροχές και καταιγίδες με εξαίρεση την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά, κυρίως στα νησιά του Ιονίου, στη Δυτική Στερεά, στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο, στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Αυξημένη είναι η πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων κυρίως στα δυτικά. Στις περιοχές που θα δεχθούν σημαντικές ποσότητες βροχής συμπεριλαμβάνονται περιοχές της Εύβοιας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Όλες οι ειδήσεις

Νέα μέτρα: Ανησυχία ειδικών για μπαρ, παρελάσεις - 15 ημέρες θα κρίνουν την εφαρμογή τους

Κορονοϊός: Είναι μεγαλύτερος ο παγκόσμιος αριθμός θανάτων απ ότι πιστεύαμε; Η υπερβάλλουσα θνητότητα και τα «πειραγμένα» στοιχεία

Κακοκαιρία Αθηνά – Live χάρτης: Ραγδαία επιδείνωση από Κυριακή – Καταιγίδες και στην Αθήνα

Τουρκία: Προκλητική ανάρτηση από το υπουργείο Άμυνας μετά τη NAVTEX για το Oruc Reis

Πώς χτυπήθηκε το πυρηνικό υποβρύχιο των ΗΠΑ στη θάλασσα της Νότιας Κίνας – Τα σενάρια

καιρόςπρόγνωση καιρούέκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού