Ελλάδα|25.01.2019 10:23

Αποστολή στη Μελβούρνη: «Δεν έχει λόγο να είναι στενοχωρηµένος ο Τσιτσιπάς»

Newsroom

Είναι εύκολο να πεις σε κάποιον «µη στενοχωριέσαι», όπως είπαµε και εµείς στον Στέφανο Τσιτσιπά λίγο µετά την οδυνηρή ήττα από τον Ράφα Ναδάλ στα ηµιτελικά του Australian Open.

Πώς, όµως, να µην είναι στενοχωρηµένος µισή ώρα µετά τη λήξη της αναµέτρησης, όταν εµφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου; Ο νεαρός τενίστας ήταν πολύ πληγωµένος από την ήττα και απάντησε στις ερωτήσεις των δηµοσιογράφων χωρίς τη συνήθη χάρη που έχει εντός και εκτός court. Είχε πιστέψει πολύ στη νίκη ο 20χρονος Ελληνας τενίστας, παρότι στις δύο προηγούµενες συναντήσεις τους είχε ηττηθεί χωρίς να πάρει σετ. «Νιώθω πίκρα που δεν φεύγω από εδώ µε έναν τελικό ή ένα τρόπαιο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ηταν φανερό σε όλους τους δηµοσιογράφους ότι βρισκόταν σε πολύ κακή κατάσταση... Λίγη ώρα αργότερα, λοιπόν, ζητήθηκε από τον Ναδάλ να σχο-
λιάσει τη διάθεση του µικρού και να θυµηθεί κάποια δική του οδυνηρή ήττα. Κυνικός; Ρεαλιστής; Λίγο... κακός; Αυτό που είπε, πάντως, δεν απέχει και πολύ από την πραγµατικότητα: «∆εν υπάρχουν πολλοί λόγοι για να είσαι πεσµένος όταν έχεις ξεκινήσει έτσι τη σεζόν, έστω και αν είναι φυσιολογικό να µην είσαι χαρούµενος αµέσως µετά το µατς».

Οπως και να έχει, σύµφωνα και µε όσα υποστήριξε ο Ράφα Ναδάλ στο court, εδώ µιλάµε για έναν µελλοντικό νικητή Grand Slam τίτλου, για ένα πολύ µεγάλο αστέρι του παγκοσµίου τένις.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα γράψει τη δική του ιστορία και θα είναι ο «αρχηγός» της γενιάς που έρχεται.

Απλώς δεν έφτασε ακόµα «η ώρα της αλλαγής», για να χρησιµοποιήσουµε λόγια του ίδιου του Στέφανου. Αρκεί να δείτε ποιοι έχουν αποµείνει στο ταµπλό και θα καταλάβετε ότι τίποτα δεν άλλαξε. Ο Ναδάλ και πιθανότατα ο Τζόκοβιτς θα µονοµαχήσουν στον τελικό του Australian Open.

Αλλαγή σκυτάλης δεν έχει γίνει ακόµα, αλλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει φέρει φρέσκο αέρα στον χώρο του τένις και αυτό φαίνεται και από τη συµπεριφορά του κόσµου. Αρκετοί θαυµαστές του µαζεύτηκαν στο National Tennis Centre, όπου εν ώρα καύσωνα έκανε ο Τσιτσιπάς το ζέσταµά του σε κλειστό γήπεδο, και γνώρισε στο φινάλε την αποθέωση, λίγα λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα µε τον Ναδάλ.

Ηταν τυχεροί οι δυο τους, διότι στις 7.30 µ.µ. (ώρα Αυστραλίας) που άρχισε ο αγώνας τους είχε αρχίσει να πέφτει λίγο η θερµοκρασία, καθώς το µεσηµέρι έφτασε τους 42 βαθµούς!

Αν και σήµερα προβλεπόταν ακόµα πιο ζεστή µέρα, την ώρα που ο Νόβακ Τζόκοβιτς αντιµετώπιζε τον «πρωτάρη» Λούκας Πούιγ, η εκτίµηση που υπήρχε ήταν ότι ο υδράργυρος θα έπεφτε πάνω από δέκα βαθµούς και λογικά δεν θα υπήρχε κανένα πρόβληµα. Χωρίς Στέφανο Τσιτσιπά δεν θα απολαύσουµε τον τελικό όσο θα θέλαµε, αλλά µια µονοµαχία Τζόκοβιτς-Ναδάλ για την Κούπα δεν θα ήταν καθόλου άσχηµη ιδέα.

Αποστολή στη Μελβούρνη: Βίκυ Γεωργάτου 

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

Αυστραλιανό ΌπενΣτέφανος ΤσιτσιπάςGrand Slam