Ελλάδα|12.10.2021 22:23

Σεισμός στην Κρήτη - Τσελέντης: Μεγάλη πιθανότητα οι έντονοι μετασεισμοί

Newsroom

Ο σεισμός 6,3 Ρίχτερ που έπληξε την Κρήτη, αποτελεί τον κύριο σεισμό, αλλά έντονη είναι η ανησυχία για ισχυρούς μετασεισμούς, σύμφωνα με τον διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκη Τσελέντης.

«Με βάση το ιστορικό της περιοχής φαίνεται κατά ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό, ότι μιλάμε για τον κύριο σεισμό, απλώς μπορεί να έχουμε μεγάλους μετασεισμούς», διαπίστωσε ο ίδιος.

Μεγάλη πιθανότητα για έντονους μετασεισμούς

Ο κ. Τσελέντης, τόνισε ότι υπάρχει μικρή μετασεισμική ακολουθία για την ώρα, αλλά επισήμανε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αργότερα, να εκδηλωθούν έντονοι μετασεισμοί.

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ένας σεισμός 6,3 Ρίχτερ μπορεί να δώσει θεωρητικά μέχρι και  5,3-5,2 Ρίχτερ, αλλά δεν βλέπω να γίνεται αυτό. Περιμένουμε 10-12 ώρες για να δούμε την εξέλιξη στο φαινόμενο».

Επίσης, τόνισε ότι ο σεισμός αυτός δεν έχει σχέση με εκείνον που έπληξε το Αρκαλοχώρι, πριν από μερικές εβδομάδες. Επεσήμανε δε, ότι δεν υπάρχει πιθανότητα για ενεργοποίηση του ανατολικού σεισμικού τόξου, μεταξύ Κεφαλλονιάς και Ρόδου.

Όλες οι ειδήσεις

Φώφη Γεννηματά: Όταν μίλησε για τη σκληρή μάχη της με τον καρκίνο

Σεισμός Κρήτη - Βίντεο: Η στιγμή που έντρομοι οι πολίτες πετάγονται στους δρόμους

Καιρός: Έρχεται «αγριεμένη» η κακοκαιρία Μπάλλος - Έντονα τα καιρικά φαινόμενα

ΚρήτησεισμόςΆκης Τσελέντης