Ελλάδα|25.01.2019 15:13

Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις για τα θύματα του Ολοκαυτώματος

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Εκδηλώσεις για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, σε μέρος των οποίων θα παραστεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 27 Ιανουαρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Τις διοργανώνουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης και ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 11:00, στην Αποθήκη Γ’ του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, με την επιμνημόσυνη δέηση (Ασκαβά), με τη συμμετοχή της χορωδίας της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης.

Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από εκπρόσωπο της κυβέρνησης, τον πρέσβη του Ισραήλ, Ιρίτ Μπεν Αμπά, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, την αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και του προέδρου της Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος και προέδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Δαυίδ Σαλτιέλ.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα, Γιενς Πλέτνερ. Οι πρωινές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ολοκαυτώματος των Εβραίων της Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Ελευθερίας.

Στις απογευματινές εκδηλώσεις, οι οποίες θα γίνουν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, θα παραβρεθεί ο κ. Παυλόπουλος και θα είναι κεντρικός ομιλητής. Θα προηγηθούν χαιρετισμοί από τον κ. Τζιτζικώστα, τον κ. Σαλτιέλ και τον πρόεδρο του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, Νικήτα Μυλόπουλο.
Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με συναυλία κλασικής μουσικής.

Εβραίοι