Ελλάδα|14.10.2021 22:33

Κακοκαιρία Μπάλλος: Απαγόρευση κυκλοφορίας στον Κηφισό και παραλιακή 01.00 με 08.00

Newsroom

Τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ για την κακοκαιρία Μπάλλος ανακοίνωσε ο Χρήστος Στυλιανίδης μετά την έκτακτη σύσκεψη το απόγευμα της Πέμπτης. Σε ισχύ τίθεται απαγόρευση κυκλοφορίας στον Κηφισό και Παραλιακή από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 8 το πρωί, καθώς η κακοκαιρία Μπάλλος επελαύνει τη χώρα. Η κυκλοφορία σε Κηφισό και Παραλιακή για τα φορτηγά θα εκτιμηθεί ανάλογα με την εξέλιξη του φαινομένου. Παράλληλα, κλειστές θα παραμείνουν αύριο οι δημόσιες υπηρεσίες, ενώ προτείνεται τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα.

Από τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Στυλιανίδης, θα επηρεαστούν και όλα τα πρωινά δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ που εξυπηρετούν ή διέρχονται από τις περιοχές στις οποίες απαγορεύεται η διέλευση και των ΜΜΜ. Δηλαδή, δεν θα περνούν λεωφορεία και τρόλεϊ μέχρι τις 08:00 από Κηφισό και Παραλιακή

Κλειστά σχολεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί

Υπενθυμίζεται ότι όπως ανακοίνωσε ο Χρήστος Στυλιανίδης, κλειστά θα είναι και τα σχολεία όλων των βαθμίδων την Παρασκευή σε Αττική, Χαλκιδική και Εύβοια. Κλειστές θα παραμείνουν αύριο όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Γιαννόπουλο, «η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη για λόγους ασφάλειας των μαθητών και των εκπαιδευτικών, εξαιτίας των μετεωρολογικών προγνώσεων για εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων και δεδομένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων που αφορούν στη λειτουργία των σχολείων, λόγω της Covid-19».

Επίσης, κλειστά για δεύτερη ημέρα θα παραμείνουν αύριο στο Μεσολόγγι όλα τα σχολεία, οι παιδικοί και τα ΚΔΑΠ του δήμου. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Κώστα Λύρο, «η απόφαση ελήφθη λόγω της κακοκαιρίας και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, των γονέων και του εκπαιδευτικού προσωπικού».
Κλειστοί θα παραμείνουν την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου οι βρεφικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί σε περιοχές που έχουν πληγεί και αναμένεται να «χτυπηθούν» ακόμα περισσότερο το βράδυ από την κακοκαιρία Μπάλλος. Συγκεκριμένα πρόκειται για: 

  • Αττικής,
  • Κεντρικής Μακεδονίας (Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής),
  • Στερεάς Ελλάδας (Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας),
  • Ιονίων Νήσων (Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας).

Αναλυτικά όλα τα έκτακτα μέτρα που τίθενται σε ισχύ

Οι αποφάσεις της Πολιτικής Προστασίας, όπως τις ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, είναι οι εξής:

  • 01.00 με 08.00 το πρωί απαγορεύεται η διέλευση όλων των οχημάτων σε Κηφισό και Παραλιακή. Για τα φορτηγά θα εκτιμηθεί η κατάσταση με την εξέλιξη του φαινομένου. Θα δίνονται οδηγίες σε όλους τους δρόμους.
  • Κλειστές θα παραμείνουν οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από τις αναγκαίες για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας Μπάλλος και των υπηρεσιών των ΟΤΑ.
  • Ενθαρρύνεται η τηλεργασία στην Αττική σε όλο τον ιδιωτικό τομέα, θα συνεισφέρει πολύ στην αποσυμφόρυση των δρόμων, έτσι ώστε αν επιδεινωθεί το φαινόμενο να είμαστε έτοιμοι να δράσουμε.
  • Λόγω της εξέλιξης του επικίνδυνου φαινομένου, αποφασίσαμε όπως παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία, παράλληλα με την ίδια απόφαση σε Αττική, Χαλκιδική και Εύβοια.
  • Κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και οι δομές ΑμΕΑ σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία, όπως και σε Αττική, Χαλκιδική και Εύβοια.
  • Θα αξιοποιούνται όλα τα αναγκαία μέσα από ιδιωτικές εταιρείες, έτσι ώστε ο ιδιωτικός τομέας να συνδράμει στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

Η έκτακτη σύσκεψη ξεκίνησε από τις 20:00 μετά από εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.  

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή

  • του  Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου,
  • του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη, του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη,
  • του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, του Υφυπουργού Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη,
  • του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά,
  • του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου,
  • του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου,
  • του Αρχηγού της ΕΛΑΣ Μιχαήλ Καραμαλάκη
  • και του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.

Όλες οι ειδήσεις

Κακοκαιρία Μπάλλος: Έρευνες της ΕΜΑΚ για αγνοούμενο στο Πικέρμι

Κακοκαιρία Μπάλλος - Στα όριά τους τα ΜΜΜ: Πλημμυρισμένα λεωφορεία, σε παράλυση τραμ και ηλεκτρικός

Διπλωματικές πηγές για επιστολή Μπλίνκεν: Τι προσφέρει στη χώρα μας

Κακοκαιρία Μπάλλος: Η στιγμή που οι επιβάτες λεωφορείου βγαίνουν από λεωφορείο που εγκλωβίστηκε στα νερά

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Και επισήμως υποψήφιος για την προεδρία ο Παύλος Γερουλάνος

μέτραβροχέςνέα μέτρακακοκαιρίααπαγόρευση κυκλοφορίαςκαιρός