Ελλάδα|15.10.2021 17:15

Kακοκαιρία Μπάλλος: Μεγάλες καταστροφές σε σπίτια και καταστήματα στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Πολύ μεγάλα προβλήματα προκαλεί αυτήν την ώρα η κακοκαιρία Μπάλλος στο Δήμο Λαγκαδά στη ΘεσσαλονίκηΣε διάφορα χωριά ακόμα και την έδρα του δήμου, έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα, δρόμοι έχουν εξαφανιστεί από χειμάρρους, ενώ σε ολόκληρο το επαρχιακό δίκτυο η κίνηση των αυτοκινήτων, όπου είναι εφικτή, γίνεται με πολλά προβλήματα. Προς το παρόν δεν έχει κινδυνεύσει κάποια ανθρώπινη ζωή, ωστόσο, υπάρχει μεγάλη ανησυχία μια και η κακοκαιρία συνεχίζεται αμείωτη.

Ειδικότερα και όπως ανέφερε στο ethnos.gr o δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Ταχματζίδης, τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στο Ζαγκλιβέρι, το Λαγκαδά και τα Λαγκαδίκια

Στο Ζαγκλιβέρι πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα, όταν κατέβηκαν τεράστιες ποσότητες νερού από το βουνό, ενώ ο δήμαρχος χρειάστηκε τζιπ, για να προσεγγίσει τον οικισμό και να έχει εικόνα των καταστροφών. Πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα υπάρχουν και στον Λαγκαδά, ενώ έξω από το Λαγκαδίκια υπερχείλισε χείμαρρος και «κατάπιε» μια ιρλανδική γέφυρα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Λαγκαδίκια – Σχολάρι.

«Σε όλο το δήμο μας επικρατεί πανικός. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και η κακοκαιρία συνεχίζεται. Παντού καταγράφονται προβλήματα. Έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα, ενώ είναι πλημμυρισμένο σχεδόν ολόκληρο το επαρχιακό δίκτυο του δήμου μας. Συνεχίζει να βρέχει και δεν ξέρουμε, τι μπορεί να γίνει τις επόμενες ώρες. Ευτυχώς, μέχρι στιγμής δεν έχει κινδυνεύσει κάποια ανθρώπινη ζωή», σημειώνει στο ethnos.gr ο δήμαρχος Λαγκαδά.  

Όλες οι ειδήσεις

Κακοκαιρία Μπάλος: Εξαφανίστηκε η μισή παραλία του Λιμνιώνα στην Εύβοια - Κατεστραμμένοι δρόμοι

ΜΜΜ: Πώς εγκλωβίστηκε το λεωφορείο της ΟΣΥ στην παραλιακή

Live χάρτης: Καταιγίδες στην Αττική – Η πρόγνωση για τις επόμενες ώρες

To ethnos.gr στο σημείο ανάσυρσης της σορού του άτυχου κτηνοτρόφου στην Εύβοια

Δήμος ΛαγκαδάΜπάλλοςπλημμύρεςΘεσσαλονίκη