Ελλάδα|15.10.2021 20:34

Κακοκαιρία Μπάλλος: Απεγκλωβίστηκαν 4 άτομα στη Θεσσαλονικη - Έκλεισε η Εθνική στη Ρεντίνα

Newsroom

Έντονα είναι τα καιρικά φαινόμενα σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, καθώς είναι σε πλήρη εξέλιξη η κακοκαιρία Μπάλλος. Ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν σημειωθεί στον δήμο Λαγκαδά της Θεσσαλονίκης και μάλιστα, σύμφωνα με το thestival, μετά από υπερχείλιση ρέματος στο χωριό Ζαγκλιβέρι χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής προκειμένου να απεγκλωβιστούν από τα σπίτια τους τέσσερα άτομα και να μεταφερθούν σε ασφαλή σημεία.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με το GRtimes, η έντονη βροχόπτωση στη Χαλκιδική και οι μεγάλοι όγκοι υδάτων που κατεβαίνουν από τα ορεινά, έχουν επιφέρει μεγάλα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Καβάλας, η οποία έχει διακοπεί μετά τον κόμβο της Ρεντίνας στο μέτωπο για Θεσσαλονίκη. 

Πληροφορίες για εγκλωβισμένους οδηγούς

Σύμφωνα με όσα είπε ο δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας, στο GRTimes, «η κυκλοφορία στο σημείο λίγο πριν τη Μικρή Βόλβη έχει διακοπεί, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για εγκλωβισμένους οδηγούς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το απόγευμα της Παρασκευής η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα μέσω του 112 για να αποφύγουν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης τις άσκοπες μετακινήσεις σε Χαλκιδική, Λαγκαδά και Βόλβη.

Μέσω του μηνύματος, οι πολίτες καλούνται να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις καθώς αναμένονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από την κακοκαιρία Μπάλλος. Ανάλογο μήνυμα εστάλη και την Πέμπτη. Σημειώνεται ότι στη Χαλκιδική υπάρχουν σημεία του οδικού δικτύου που παραμένουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας.

Κλειστή η Εθνική Οδός πριν τη μικρή Βόλβη

Σύμφωνα με όσα είπε ο δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας στο GRTimes, «η κυκλοφορία στο σημείο λίγο πριν τη Μικρή Βόλβη, έχει διακοπεί, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για εγκλωβισμένους οδηγούς». Το πρόβλημα όπως είπε ο δήμαρχος, «οφείλεται στους μεγάλους όγκους νερού που κατεβαίνουν από τον ορεινό όγκο Κερδυλλίων και έχουν δημιουργήσει χειμάρρους».

Να σημειωθεί ότι στο σημείο έχει μεταβεί η Τροχαία, ενώ αυτή την ώρα καθ’ οδόν βρίσκεται η αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Βόλβης, Στέλλα Σαλέπη.

Μεγάλα προβλήματα στον Λαγκαδά

Πολύ μεγάλα προβλήματα εχει προκαλέσει η κακοκαιρία Μπάλλος στο Δήμο Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη. Σε διάφορα χωριά ακόμα και την έδρα του δήμου, έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα, δρόμοι έχουν εξαφανιστεί από χειμάρρους, ενώ σε ολόκληρο το επαρχιακό δίκτυο η κίνηση των αυτοκινήτων, όπου είναι εφικτή, γίνεται με πολλά προβλήματα. Προς το παρόν δεν έχει κινδυνεύσει κάποια ανθρώπινη ζωή, ωστόσο, υπάρχει μεγάλη ανησυχία μια και η κακοκαιρία συνεχίζεται αμείωτη.

Ειδικότερα και όπως ανέφερε στο ethnos.gr o δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Ταχματζίδης, τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στο Ζαγκλιβέρι, το Λαγκαδά και τα Λαγκαδίκια

Στο Ζαγκλιβέρι πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα, όταν κατέβηκαν τεράστιες ποσότητες νερού από το βουνό, ενώ ο δήμαρχος χρειάστηκε τζιπ, για να προσεγγίσει τον οικισμό και να έχει εικόνα των καταστροφών. Πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα υπάρχουν και στον Λαγκαδά, ενώ έξω από το Λαγκαδίκια υπερχείλισε χείμαρρος και «κατάπιε» μια ιρλανδική γέφυρα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Λαγκαδίκια – Σχολάρι.

«Σε όλο το δήμο μας επικρατεί πανικός. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και η κακοκαιρία συνεχίζεται. Παντού καταγράφονται προβλήματα. Έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα, ενώ είναι πλημμυρισμένο σχεδόν ολόκληρο το επαρχιακό δίκτυο του δήμου μας. Συνεχίζει να βρέχει και δεν ξέρουμε, τι μπορεί να γίνει τις επόμενες ώρες. Ευτυχώς, μέχρι στιγμής δεν έχει κινδυνεύσει κάποια ανθρώπινη ζωή», σημειώνει στο ethnos.gr ο δήμαρχος Λαγκαδά.

Χαλκιδική: Υπερχείλισε ρέμα στην Ολυμπιάδα και πέρασε μέσα από το χωριό

Πολλά προβλήματα και στην Χαλκιδική. Υπερχείλισε το ρέμα που διασχίζει την Ολυμπιάδα στον δήμο Αριστοτέλη, λόγω της έντονης βροχόπτωσης. «Δυστυχώς δεν άντεξε και έσπασε το ρέμα που περνάει μέσα από το χωριό σε τρία σημεία, υπερχείλισε και δημιουργήθηκε ένα ρέμα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν κάποια σπίτια στην Ολυμπιάδα», ανέφερε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ολυμπιάδας Γιάννης Πετράκης.

Σύμφωνα με τον κ. Πετράκη, κάποιες κατοικίες πλημμύρισαν, ενώ χρειάστηκε να απομακρυνθεί σε ασφαλές σημείο κι ένας 55χρονος, ο οποίος εγκλωβίστηκε στο σπίτι του από τη μεγάλη συγκέντρωση υδάτων. «Χρειάστηκε ένας 55χρονος άνδρας να μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο καθώς δεν μπορούσε να φύγει από την εξοχική κατοικία του, με τη στάθμη του νερού στο συγκεκριμένο σημείο να ξεπερνά το μισό μέτρο», εξήγησε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ολυμπιάδας.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, πραγματοποιήθηκε μέχρι αυτή την ώρα μία άντληση υδάτων σε κατοικία στην περιοχή, ενώ έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις της πυροσβεστικής προκειμένου να επέμβουν, εάν χρειαστεί.

Όλες οι ειδήσεις

βροχέςκακοκαιρία112ΘεσσαλονίκηΧαλκιδική