Ελλάδα|17.10.2021 16:33

Γιάννης Μπουτάρης: Είμαι αλκοολικός - Θα πεθάνω με ένα μπουκάλι κρασί στο χέρι

Newsroom

Στο Open μίλησε ο Γιάννης Μπουτάρης με αφορμή το βιβλίο του, «Εξήντα Χρόνια Τρύγος». Ο πρώην δήμαρχος της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην εξάρτησή του από το αλκοόλ, τη γυναίκα της ζωής του και τα εγγόνια του. 

Περιγράφοντας τον εαυτό του με τρεις λέξεις, ο Γ. Μπουτάρης ανέφερε ότι «Είμαι πάρα πολύ δραστήριος, ασχολούμαι με πάρα πολλά πράγματα. Όταν κάτι με ενδιαφέρει πολύ είμαι πάρα πολύ αφοσιωμένος – είτε αυτό είναι ένα αντικείμενο, είτε ένας έρωτας, είτε οτιδήποτε. Το τρίτο είναι η αισθητική, δεν μπορώ να ζήσω χωρίς ωραία πράγματα γύρω μου».

Θα πεθάνω με ένα μπουκάλι κρασί στο χέρι

Ο Γ. Μπουτάρης αναφέρθηκε, στη συνέχεια, και στη σχέση του με το αλκοόλ. «Ενα πράγμα που θα μπορούσε να με χαρακτηρίσει, είναι η σχέση μου με το κρασί. Ακόμα κι όταν πεθάνω, θα πεθάνω με ένα μπουκάλι κρασί στο χέρι», τόνισε και συνέχισε αναφέροντας ότι, η συμβουλή που θα έδινε σε κάποιον εξαρτημένο είναι η εξής: «πρέπει να το παραδεχτεί και για να απεξαρτηθεί, πρέπει να πει ότι το θέλει. Εγώ είμαι αλκοολικός, παρόλο που πολλοί μου λένε ότι "δεν είσαι, αφού δεν πίνεις". Οχι. Όλοι οι αλκοολικοί λέμε πάντα ότι "εγώ είμαι αλκοολικός". Να μην πιώ σήμερα, τι θα γίνει αύριο, δεν ξέρω».

Όλες οι ειδήσεις

Άνγκελα Μέρκελ: Τελευταία επίσκεψη στην Αθήνα ως καγκελάριος στα τέλη Οκτωβρίου

Σεισμοί: 7 στα 10 κτίρια δεν πληρούν σύγχρονες αντισεισμικές προδιαγραφές

Άδωνις Γεωργιάδης στο ethnos.gr: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κρυφτεί για όσα θα αποκαλυφθούν για τα πεπραγμένα της περιόδου 2015-2019»

Πώς φτιάχτηκε το εμβόλιο για τον κορονοϊό - Οι επιστήμονες της BioNTech μιλούν για τον αγώνα τους

Οριακή η κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου - Ακόμα ένας εκτροχιασμός

Γιάννης Μπουτάρηςσυνέντευξηαλκοολισμός