Σεισμός Κάρπαθος: Οι εκτιμήσεις Χουλιάρα – Καθησυχάζει ο σεισμολόγος
NewsroomΙσχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε το πρωί ανοιχτά της Καρπάθου, με μέγεθος 6,1 Ρίχτερ. Ωστόσο οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί, αφενός λόγω του μεγάλου εστιακού βάθους, αφετέρου λόγω της απόστασης που είχε δόνηση από το νησί της Καρπάθου.
Σεισμός Κάρπαθος: Τι λέει ο Χουλιάρας
«Είναι αρκετά μακριά και λόγω και του μεγάλου βάθους μπορώ να είμαι πολύ καθησυχαστικός. Είναι σεισμός βάθους, δεν είναι σεισμός που θα δημιουργήσει προβλήματα. Θα δούμε πώς εξελίσσεται, το μέγεθος ακούγεται ανησυχητικό αλλά δεν είναι ανησυχητικός είναι ευεργετικός και φεύγει μαζί του μια τεράστια ενέργεια από το εσωτερικό του πλανήτη», δήλωσε ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Χουλιάρας μιλώντας στην ΕΡΤ.
Δεν περιμένουμε να επηρεάσει αλλά ρήγματα γιατί είναι πολύ μακριά από τα άλλα ρήγματα που έχουν ενεργοποιηθεί εκεί. Να προσέξουμε τους σεισμούς που είναι κοντά στην Κρήτη, αυτός ο σεισμός δεν συνδέεται» είπε στη συνέχεια.
Τρομάζει η ακρίβεια: Νέα μέτρα αναζητά η κυβέρνηση
Κακοκαιρία - Ντάφης στο ethnos.gr: Διπλάσιες οι ακραίες βροχοπτώσεις στην Αττική
Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Το σίριαλ Παπανδρέου οδεύει προς το τέλος
Καιρός: Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες – Ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο
- Εφιάλτης για 38χρονη στη Βρετανία: Πήγε να φτιάξει φτηνά τα δόντια της στην Τουρκία και τα... έχασε όλα
- Σάλος με αναισθησιολόγο που εμφανίζεται σε βίντεο να ζητά «φακελάκι» - Τον απομάκρυνε ο Άδωνις Γεωργιάδης
- Λύθηκε μυστήριο 39 ετών στη Βιρτζίνια: Ποιος είναι ο Τσαρλς Μπέρι που συνελήφθη για τον βιασμό και τη δολοφονία 22χρονης
- Έρχεται «λουκέτο» 20 ημερών στη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη για τα έργα αποκατάστασης μετά τον Daniel