Ελλάδα|19.10.2021 10:55

Κατασκοπεία - Ρόδος: Σε δίκη οι δύο φερόμενοι ως κατάσκοποι

Newsroom

Σε δίκη παραπέμφθηκαν, με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο γενικός γραμματέας του Τουρκικού Προξενείου και ο 53χρονος, που εμπλέκονται σε υπόθεση κατασκοπείας σε βάρος της Ελλάδας.

Το Δικαστικό Συμβούλιο με βούλευμά του παραπέμπει τους δύο άνδρες σε δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, με τις κατηγορίες της υποστήριξης της πολεμικής δύναμης του εχθρού, της παραβίασης μυστικών της πολιτείας και της κατασκοπείας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Τι έλεγε ο 53χρονος

Από τον Αύγουστο μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου, ο 53χρονος ναυτικός τροφοδοτούσε τον 35χρονο γραμματέα του τουρκικού προξενείου με πληροφορίες και οπτικοακουστικό υλικό από τις κινήσεις των Ελληνικών Δυνάμεων στο Καστελόριζο. 

«Δεν το έκανα για τα λεφτά, δεν πήρα χρήματα, το έκανα για να βοηθήσω την Τουρκία», είπε ο 53χρονος στους αστυνομικούς, με βάση τα στοιχεία. Σύμφωνα με όσα ομολόγησε, είχε συμφωνήσει να μεταφέρει στον 35χρονο, πληροφορίες για το πότε αλλάζει η φρουρά στο Καστελόριζο, για τα νούμερα που αναγράφονται στα ελληνικά πολεμικά πλοία που κινούνται στην περιοχή, τα οποία και φωτογράφιζε, αλλά και πληροφορίες για τους στρατιωτικούς που επέβαιναν στο πλοίο στο οποίο ο ίδιος εργαζόταν ως μάγειρας. «Κατασκόπευε το νησί μας με ένα σωρό φωτογραφίες από διάφορα σημεία, συμπεριλαμβανομένου του στρατοπέδου», δήλωνε παλαιότερα ο Αντιδήμαρχος Καστελόριζου, Στράτος Αμύγδαλος, μιλώντας στο OPEN. 

Όλες οι ειδήσεις

Σεισμός Κάρπαθος: Έγινε αισθητός σε Αίγυπτο και Κύπρο – Οι εκτιμήσεις των σεισμολόγων

Τρομάζει η ακρίβεια: Νέα μέτρα αναζητά η κυβέρνηση

Ρόδος: Συγγενής κακοποίησε την 8χρονη για να εξαπατήσει την οικογένεια

Κίνηση τώρα: Χάος σε μεγάλους δρόμους – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Φλόγα

Κακοκαιρία - Ντάφης στο ethnos.gr: Διπλάσιες οι ακραίες βροχοπτώσεις στην Αττική

κατασκοπείατουρκικό προξενείοΡόδος