Ελλάδα|19.10.2021 19:05

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Ο Άρειος Πάγος παίρνει πίσω την απόφαση για απαλλαγή των κατηγορουμένων

Σοφία Φασουλάκη

Mε αναίρεση απάντησε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στην απόφαση του δικαστηρίου για τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, με την οποία είχε πάψει η ποινική δίωξη σε βάρος των εμπλεκομένων για τα αδικήματα της απιστίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Κοκκινάκης, αφού μελέτησε την απόφαση, έκρινε ότι εμπρόθεσμα και νομότυπα κατατέθηκε από την πολιτική αγωγή η δήλωση που απαιτούσε ο τότε Ποινικός Κώδικας ώστε να συνεχιστεί η ποινική διαδικασία για το αδίκημα της απιστίας σε βάρος τραπεζικού ιδρύματος.

Τον τελικό λόγο θα έχει τώρα το Ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου το οποίο θα αποφανθεί εάν θα αναιρέσει την απόφαση ως προς το σκέλος της απιστίας, που ήταν βασικό αδίκημα αλλά και το παρεπόμενο, δηλαδή στο ξέπλυμα χρήματος.

Διχογνωμία είχε υπάρξει και τότε, κατά τη διάρκεια της δίκης, με τους δύο δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να κρίνουν ότι ο εκκαθαριστής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είχε καταθέσει εκπρόθεσμα τη δήλωση για να ερευνηθούν τα αδικήματα της απιστίας και του ξεπλύματος.

Αντίθετη θέση είχε πάρει η πρόεδρος, με τη δίωξη ωστόσο σε βάρος των κατηγορουμένων να κηρύσσεται απαράδεκτη και οι εμπλεκόμενοι να απαλλάσσονται.

Το τελευταίο αδίκημα που είχε απομείνει, αυτό της απάτης σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, κρίθηκε ότι δεν είχε τελεστεί, με αποτέλεσμα να αθωώνονται και οι υπόλοιποι 5 κατηγορούμενοι.

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: Θερίζει και στις νέες ηλικίες – Έκκληση των ειδικών για εμβολιασμό

Rapid test σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε ιδιωτικό τομέα - Το ΦΕΚ με τα μέτρα

Λέκκας για έξαρση σεισμών: Δεν αποκλείεται η ενεργοποίηση ρηγμάτων

Αποφυλάκιση Πατέλη: Μελετά αναίρεση της απόφασης ο Άρειος Πάγος

Ρόδος: Ομολόγησε η θεία την κακοποίηση 8χρονης για να εξαπατήσει την οικογένεια

Μπαχτσελί: Ύπουλη και κρυφή η συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας - Οι ΗΠΑ πολιορκούν την Τουρκία

Ταχυδρομικό ΤαμιευτήριοδάνειαΆρειος Πάγος