Ελλάδα|25.01.2019 19:57

Πώς δρούσαν οι ληστές στη Βορειοανατολική Αττική

Ευλαμπία Ρέβη

Τουλάχιστον 27 διαρρήξεις - κλοπές σε σπίτια και διαμερίσματα σε Ψυχικό, Φιλοθέη και άλλες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής είχαν διαπράξει τα μέλη της σπείρας αλλοδαπών που συνελήφθησαν την Τρίτη.

Οι συλληφθέντες είναι ηλικίας από 29 έως 36 ετών και οι ρόλοι τους στην εγκληματική οργάνωση ήταν διακριτοί. Δρούσαν κυρίως βραδινές και απογευματινές ώρες και φρόντιζαν πάντοτε ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές να λείπουν από τα σπίτια – στόχους τους. Μετακινούνταν αποκλειστικά με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και έμπαιναν στο εσωτερικό των σπιτιών παραβιάζοντας πόρτες ή παράθυρα.

«Εμείς λείπαμε σε διακοπές, όταν στις 5 Αυγούστου τουλάχιστον τρεις μπήκαν στο σπίτι μας και τα έκαναν όλα άνω κάτω. Δεν υπάρχει πραγματικά χώρος που να μην ανακάτεψαν», λέει στο ethnos.gr ο 78χρονος κύριος Στέλιος, που μαζί με τη σύζυγό του έπεσαν θύματα της συγκεκριμένης σπείρας.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν, οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από γείτονα ο οποίος κάλεσε τρεις φορές το 100 χωρίς να υπάρξει, ωστόσο κάποια παρέμβαση της Αστυνομίας. «Ο γείτονάς μας που ήξερε ότι λείπουμε, είδε να ανάβει και να σβήνει το φως της κρεβατοκάμαράς μας. Την προηγούμενη ημέρα είχε δει τρεις να κάθονται έξω από το σπίτι και να κόβουν βόλτες. Τους ρώτησε αν θέλουν κάτι και είπαν ότι απλά κοιτάνε. Το επόμενο βράδυ που μπήκαν στο σπίτι μας και είδε ύποπτες κινήσεις κάλεσε όχι μία, αλλά τρεις φορές το 100. Δεν έστειλαν ποτέ περιπολικό, παρόλο που αν είχαν έρθει αστυνομικοί θα τους είχαν πετύχει. Οι κύριοι αυτοί ήταν στο σπίτι μας πολλή ώρα και έψαχναν ανενόχλητοι κάθε πιθανό και απίθανο σημείο», τονίζει ο κύριος Στέλιος, που επιθυμεί να διατηρήσει κρυφή την ταυτότητά του.

«Ξεκούμπωσαν ακόμη και κρυφές τσέπες από τα σακάκια μας για να βρουν χρήματα ή ό,τι άλλο έψαχναν. Από τον άντρα μου πήραν μέχρι και τα γυαλιά της πρεσβυωπίας και εμένα μου άρπαξαν όλα μου τα χρυσαφικά. Όταν γυρίσαμε στο σπίτι η εικόνα που αντικρύσαμε ήταν απίστευτη. Πρέπει να έψαχναν το σπίτι μας για ώρες», προσθέτει η σύζυγός του. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες σε χρόνο άμεσο μετά τις κλοπές, διοχέτευαν τη λεία τους σε δίκτυο κλεπταποδόχων, προκειμένου αφενός να αποκομίζουν άμεσα οικονομικό όφελος και αφετέρου να μην έχουν στην κατοχή τους για μεγάλο χρονικό διάστημα πειστήρια των παράνομων ενεργειών τους.  Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα και διαρρηκτικά εργαλεία.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

ληστείεςσπείραΦιλοθέηΨυχικό