Ελλάδα|20.10.2021 17:47

ΑΠΘ: Ουρές εκατοντάδων μέτρων έξω από τη φοιτητική λέσχη

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Ουρές εκατοντάδων μέτρων σημειώθηκαν για ένα ακόμα μεσημέρι έξω από τη φοιτητική λέσχη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από φοιτητές που περίμεναν υπομονετικά, προκειμένου να πάρουν το γεύμα τους.

Οι μεγάλες ουρές αποτελούν καθημερινό φαινόμενο εδώ και λίγες εβδομάδες, με φοιτητές να αναφέρουν στο erthnos.gr ότι η αναμονή συνήθως κυμαίνεται μεταξύ μισής ώρας και 45 λεπτών, ανάλογα με τη μέρα και την ώρα. Το πρόβλημα είναι εντονότερο γύρω στις 2:00 το μεσημέρι, αφού λίγο πριν τελειώνουν οι παρακολουθήσεις των μαθημάτων στις περισσότερες σχολές.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής πρόεδρος της φοιτητικής λέσχης του ΑΠΘ και κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονικής – Δασολογίας, Απόστολος Αποστολίδης, ανέφερες στο ethnos.gr ότι οι μεγάλες ουρές δημιουργούνται εξαιτίας έργων που εκτελούνται στο κτίριο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν οι δύο από τις τέσσερις γραμμές τροφοδοσίας. Υποστήριξε, παράλληλα, ότι η κατάσταση σύντομα θα αποκατασταθεί, αφού τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και ζήτησε συγνώμη από τους φοιτητές και τους γονείς τους για την ταλαιπωρία.

Με ομπρέλες στη βροχή

Η ταλαιπωρία είναι καθημερινή για τους φοιτητές του ΑΠΘ, οι οποίοι μετά την κούραση των μαθημάτων θα πρέπει να περιμένουν για πολύ ώρα όρθιοι, προκειμένου να πάρουν το γεύμα τους και να ικανοποιήσουν την πείνα τους. Η κατάσταση είναι τραγική τις βροχερές ημέρες, αφού οι φοιτητές αναγκάζονται να περιμένουν κάτω από τις ανοιγμένες ομπρέλες τους.

Να σημειωθεί ακόμα ότι παρά το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών τηρεί τα μέτρα ασφαλείας για τον κορονοϊό, πάντοτε σε ουρές ο συγχρωτισμός είναι μεγαλύτερος από τον επιτρεπόμενο, με συνέπεια να είναι μεγαλύτερος και ο κίνδυνος διάδοσης του ιού.

«Καθημερινά περιμένουμε από μισή ώρα μέχρι 45 λεπτά, για να πάρουμε το φαγητό μας. Ιδίως το μεσημέρι οι ουρές είναι μεγαλύτερες, αφού τότε σχολάνε και οι περισσότεροι φοιτητές. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, όταν βρέχει, αφού αναγκαζόμαστε να περιμένουμε τόση ώρα στην ουρά κάτω από τις ομπρέλες», λέει στο ethnos.gr ο φοιτητής Γιώργος Τζήρος. «Κουραζόμαστε να περιμένουμε, αλλά τι να κάνουμε; Έχουμε και την επιλογή να φάμε έξω, αλλά εδώ είναι καλύτερα μαζί με τους συμφοιτητές μας», αναφέρει από την πλέυρά της η φοιτήτρια Μαρκέλλα Δαμιανίδου.

Σύντομα θα αποκατασταθεί το πρόβλημα

Στην εκτέλεση έργων για τη βελτίωση της μόνωσης στο κτίριο της λέσχης, με αποτέλεσμα να λειτουργούν μόνο οι μισές από τις γραμμές τροφοδοσίας, αποδίδει το πρόβλημα ο ο κ. Αποστολίδης, σημειώνοντας ότι μέσα στις δύο επόμενες εβδομάδες, το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, η κατάσταση θα αποκατασταθεί.

«Δυστυχώς, πρόκειται για μία κακή συγκυρία. Έγινε διαγωνισμός για τη μόνωση του κτιρίου, η σύμβαση υπογράφηκε τον Αύγουστο και τα έργα ξεκίνησαν το Σεπτέμβριο. Είχαμε και τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα το έργο να πάει λίγο πίσω. Εξαιτίας των έργων δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι δύο από τις τέσσερις σειρές τροφοδοσίας, αλλά καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε να αυξηθεί η ταχύτητα της διανομής των γευμάτων. Σύντομα, όμως, το πρόβλημα θα λυθεί, θα ανοίξει η τραπεζαρία και οι φοιτητές θα μπορούν να σιτίζονται δια ζώσης. Η αίθουσα μπορεί να χωρέσει περίπου χίλια άτομα. Θα τρώνε σε αυτόν οι εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι φοιτητές θα παίρνουν το γεύμα σε πακέτο. Άμεσα θα ξεκινήσει η λειτουργία και των τεσσάρων γραμμών τροφοδοσίας. Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου θα ολοκληρωθούν τα έργα στεγανοποίησης και το πρόβλημα θα αποκατασταθεί πλήρως. Εκτός κι αν ξεκινήσουν πάλι έντονες βροχοπτώσεις. Αυτήν τη στιγμή το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να ζητήσουμε συγνώμη από τους φοιτητές και τους γονείς τους για την ταλαιπωρία», λέει στο ethnos.gr ο κ. Αποστολίδης.

Όλες οι ειδήσεις

Δολοφονία στο Αιγάλεω: Νεκρή γυναίκα 54 ετών με πολλαπλές μαχαιριές - Αναζητούν τον γιο της

Κορονοϊός - Τσιόδρας: Χωρίς εμβολιασμό θα είχαμε επιπλέον 8.400 θανάτους και 5.530 διασωληνώσεις

Κορονοϊός: Νοσεί σχεδόν ολόκληρο χωριό στη Νάουσα – Πάνω από 100 τα ενεργά κρούσματα

Δακτύλιος 2021 στην Αθήνα: Αυτό ορίζει η απόφαση στο ΦΕΚ

Κατεχόμενα: Σεισμός μετά το ροζ βίντεο με πρωταγωνιστή τον «πρωθυπουργό» - Προς παραίτηση ο Σανέρ

ΘεσσαλονίκηφοιτητέςΚορονοϊόςΑΠΘ