Ελλάδα|20.10.2021 15:56

Τουρκικές προκλήσεις: Ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξε πάνω από Φαμακονήσι, Λειψούς και Οινούσσες

Newsroom

Συνεχίζεται η τουρκική νευρικότητα στον απόηχο της τριμερούς Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ με ζεύγος τουρκικών F-16 να πετούν την Τετάρτη πάνω από ελληνικά νησιά

Ειδικότερα, την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021, ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών f-16 πραγματοποίησε υπερπτήσεις, στις 14:13, άνωθεν ν. Φαρμακονησίου στα 21.000 πόδια και στις 14:14 άνωθεν ν. Λειψοί στα 21.000 πόδια. Στη συνέχεια το ζεύγος διαχωρίστηκε και πραγματοποίησαν υπέρπτηση, στισ 14:29, άνωθεν ν. Οινουσσών, το πρώτο αεροσκάφος στα 27.000 πόδια και το δεύτερο αεροσκάφος στα 29.000 πόδια.

Το μήνυμα της τριμερούς

Σαφή μηνύματα στην Τουρκία έστειλαν οι ηγέτες Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου κατά τη διάρκεια της 9ης τριμερούς Συνόδου που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι στην Αθήνα.
Αθήνα, Κάιρο και Λευκωσία επαναβεβαίωσαν τις στενές τους σχέσεις, υπογράφοντας μνημόνιο για την ηλεκτρική διασύνδεση της Ευρώπης μέσω καλωδίου από την Αίγυπτο με ενδιάμεσο σταθμό την Ελλάδα.

«Από την πλευρά της η Ελλάδα δηλώνει τις προθέσεις της με τις πράξεις της. Θωρακίζει την άμυνα της με συμφωνίες πάντα υπό το φως του διεθνούς δικαίου», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Το μήνυμα αποφασιστικότητας που έστειλε ο πρωθυπουργός αλλά και οι ηγέτες της Αιγύπτου και της Κύπρου είχε αποδέκτη την Τουρκία.

«Δείξαμε το δρόμο για την οικοδόμηση σχέσεων συνεργασίας και καλής γειτονίας μακριά από λογικές επιβολής, μονομερούς αυθαιρεσίας, πολιτικής κανονιοφόρων και απειλών πολέμου», διαμήνυσε ο έλληνας πρωθυπουργός. 

Οι τρεις χώρες υπέγραψαν μνημόνιο για την ηλεκτρική διασύνδεσή τους. Ο φιλόδοξος στόχος όμως που περιέγραψε ο πρόεδρος της Αιγύπτου είναι ο αγωγός που θα μεταφέρει φυσικό αέριο της Κύπρου και του Ισραήλ στην Αίγυπτο για υγροποίηση, για να φτάνει με πλοία στην Ελλάδα για διανομή.

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός - Τσιόδρας: Χωρίς εμβολιασμό θα είχαμε επιπλέον 8.400 θανάτους και 5.530 διασωληνώσεις

Κορονοϊός: Νοσεί σχεδόν ολόκληρο χωριό στη Νάουσα – Πάνω από 100 τα ενεργά κρούσματα

Δακτύλιος 2021: Τέλος η συζήτηση για διόδια στο κέντρο της Αθήνας - Τι λέει ο Οικονόμου

Μητσοτάκης: Μη βιώσιμη η εκτόξευση της τιμής του φυσικού αερίου – Οι λόγοι που οδήγησαν στην αύξηση

Κατεχόμενα: Σεισμός μετά το ροζ βίντεο με πρωταγωνιστή τον «πρωθυπουργό» - Προς παραίτηση ο Σανέρ

ΟινούσσεςυπερπτήσειςΦαρμακονήσιΛειψοί