Ελλάδα|21.10.2021 12:26

Ηράκλειο: Επιδρομή κατσαρίδων σε γειτονιές της πόλης - Τι συνέβη

Newsroom

Επιδρομή από κατσαρίδες δέχθηκαν οι γειτονιές Πόρος και Πατέλες στο Ηράκλειο Κρήτης σύμφωνα με τα μαρτυρίες κατοίκων. Από τα ανοιχτά φρεάτια της ΔΕΥΑΗ, στο πλαίσιο έργου που βρίσκεται σε εξέλιξη, ξεχύθηκαν τις τελευταίες μέρες αρκετές κατσαρίδες, που κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Τα ανοιχτά φρεάτια έχουν μετατρέψει την ευρύτερη περιοχή σε εστία μόλυνσης, αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, καθώς ανησυχούν ακόμη και για την υγεία τους. Το πρωί της Τετάρτης 20 Οκτωβρίου, μάλιστα, προσπαθούσαν μόνοι τους να περιορίσουν το πρόβλημα, με εντομοκτόνα.

Καλάσνικοφ και πιστόλια με το κιλό - Κύκλωμα έστησε σούπερ μάρκετ όπλων

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV, μία ολόκληρη γειτονιά παραδόθηκε στην εικόνα της μαζικής εξόδου των εντόμων. Κάποιοι έντρομοι στη θέα τους παρακολουθούσαν από απόσταση, την ώρα που οι πιο τολμηροί και αποφασισμένοι επιχειρούσαν με τα εντομοκτόνα ανά χείρας να σταματήσουν τις κατσαρίδες πριν αυτές εισβάλλουν σε αυλές, σπίτια και επιχειρήσεις.

«Έσπασε η αποχέτευση και οι κατσαρίδες βγήκαν μιλιούνια», αναφέρει κάτοικος της περιοχής και προσθέτει «είμαστε με τα εντομοκτόνα στο χέρι, για να μην μπουν μέσα στα σπίτια και τα καταστήματα, το μόνο που μας είπαν οι υπεύθυνοι είναι ότι μέχρι αύριο το μεσημέρι πρέπει να έχουν ανοίξει τα φρεάτια, ώστε να ψεκάσει εταιρεία απεντόμωσης».

Όλες οι ειδήσεις

Επίθεση με βιτριόλι – Εισαγγελέας: Προτείνει ενοχή της Έφης Κακαραντζούλα για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Κορονοϊός: Τρομάζουν έκρηξη κρουσμάτων και στασιμότητα σε εμβολιασμούς – Προτάσεις για παρέλαση χωρίς θεατές στη Β. Ελλάδα

Ασπρόπυργος – Χωματερή υγειονομική βόμβα: Αναδύονται τοξικοί καπνοί από το έδαφος

ΚΙΝΑΛ: Ο Γιώργος Παπανδρέου φέρνει(;) την… αλλαγή στη μάχη για την ηγεσία

Κινητή τηλεφωνία: Μείωση τέλους στο 10% και κατάργηση για νέους έως 29 ετών

ΗράκλειοκατσαρίδεςφρεάτιοΚρήτη