Ελλάδα|22.10.2021 11:16

Ανατροπή στην παρέλαση: Αυστηρά 60 λεπτά και μόνο στρατιωτική

Newsroom

Απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αλλάζει τα δεδομένα για την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη. Όπως μετέδωσε το OPEN, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε ότι η παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου θα περιλαμβάνει μόνο στρατιωτικά τμήματα και να περιοριστεί αυστηρά στα 60 λεπτά. Αυτό γίνεται έπειτα από απόφαση της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα με έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η ανακοίνωση από την Περιφέρεια για την παρέλαση

Ανακοινώνεται ότι με απόφαση της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα με έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, που κοινοποιήθηκε σήμερα, επισημαίνεται ότι: «είναι απαραίτητο λόγω των υφιστάμενων υγειονομικών συνθηκών στη Θεσσαλονίκη, να πραγματοποιηθεί μόνο στρατιωτική παρέλαση, η οποία να μην υπερβαίνει σε διάρκεια τα 60 λεπτά».

Μόνο στρατιωτική παρέλαση την 28η Οκτωβρίου

Στοιχεία «φωτιά» για τη Βόρεια Ελλάδα

Λίγες ώρες πριν από την απόφαση της Περιφέρειας για την παρέλαση την 28η Οκτωβρίου, στοιχεία «φωτιά» για τη Βόρεια Ελλάδα έδωσε για τον κορονοϊό η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. Οι περισσότεροι ασθενείς με κορoνοϊό που νοσηλεύονται σήμερα (21/10) στα νοσοκομεία της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, είναι ανεμβολίαστοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Μίνα Γκάγκα.

Όπως η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ανέφερε, τα κρούσματα στη χώρα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ ήταν πάλι αρκετά, 3.407 συγκεκριμένα, με 703 κρούσματα στην Αττική και 496 στη Θεσσαλονίκη. Εκφράζοντας την ανησυχία της για αυτά τα δεδομένα, νούμερα έδειξε σε γράφημα πως είναι η κατάσταση συγκεκριμένα στα νοσοκομεία της 3ης- 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης.

Οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ στην 3η ΥΠΕ (Δυτική Μακεδονία και μισά νοσοκομεία Θεσσαλονίκης) είναι 73 και από αυτούς οι περισσότεροι 70 στον αριθμό είναι ανεμβολίαστοι και μόνο οι 3 εμβολιασμένοι. Στην 2η κάρτα που αφορά την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη από τους 50 σε ΜΕΘ οι 47 είναι ανεμβολίαστοι.

Σε ό,τι αφορά στην 3η ΥΠΕ από τους 22 νοσηλευομενους με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου οι 18 (81,8%) είναι ανεμβολίαστοι και οι 4 (18,2%) εμβολιασμένοι. Αντίστοιχα στην 4η ΥΠΕ από τους 35 νοσηλευομενους με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου οι 27 (77,1%) είναι ανεμβολίαστοι και οι 8 είναι εμβολιασμένοι.

Ίδια εικόνα παρουσιάζεται και στις υπόλοιπες κάρτες που παρουσίασε η Μίνα Γκάγκα με το κόκκινο χρώμα να εμφανίζει το μεγάλο ποσοστό των ανεμβολίαστων σε αυτές τις περιοχές.

Όλες οι ειδήσεις

Alec Baldwin: Τραγωδία σε γυρίσματα ταινίας - Πυροβόλησε θανάσιμα γυναίκα

Κορονοϊός: Ανησυχία για αύξηση νοσηρότητας τον Νοέμβριο - 10 περιοχές «καίνε» από κρούσματα

To ενεργειακό «χαρτί» στο γεωπολιτικό πόκερ: Οι κινήσεις Αθήνας και Άγκυρας

ΚΙΝΑΛ: Ο Γιώργος δήλωσε «παρών» και ήδη πέφτουν οι πρώτες κανονιές

Καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές - Πότε έρχεται νέα κακοκαιρία

Bαθμολογία UEFΑ: Ο ΠΑΟΚ εκτόξευσε την Ελλάδα στη 16η θέση!

ΚορονοϊόςπαρέλασηΠεριφέρεια Κεντρικής Μακεδονίαςστρατιωτική παρέλασηΘεσσαλονίκη