Ελλάδα|22.10.2021 09:51

Διαθήκη Μίκη Θεοδωράκη: Οι πέντε διαθήκες – Τι αποφάσισε για την περιουσία του

Newsroom

Συνολικά πέντε διαθήκες έχει συντάξει από το 2011 ως το 2021 ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 2 Σεπτεμβρίου στα 96 του χρόνια. Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης λέγεται ότι αποτύπωσε τις επιθυμίες του σε πέντε διαθήκες, τις οποίες άρχισε να συντάσσει το 2011. 

Πλέον, δύο είναι τα ζητήματα παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το πρώτο είναι ποιος θα αποκτήσει τα πνευματικά δικαιώματα του έργου του Μίκη Θεοδωράκης και το δεύτερο είναι αν σε κάποια από τις διαθήκες γίνεται αναφορά στον Νίκο Κουρή, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι γιος του μουσικοσυνθέτη.

Η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα, δήλωσε, στις αρχές της εβδομάδας, όταν αναμενόταν να ανοίξει η διαθήκη, ότι δεν ανέμεναν εκπλήξεις.

Η επιθυμία του για τον Νίκο Κουρη

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, μία από τις διαθήκες του Μίκη Θεοδωράκη άνοιξε την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου και σε αυτή ο μουσικοσυνθέτης δεν αναγνωρίζει τον Νίκο Κουρή ως γιο του και δεν του αφήνει κάποιο περιουσιακό στοιχείο.

Ωστόσο, ο Μίκης Θεοδωράκης είχε ως τελευταία επιθυμία ο Νίκος Κουρής να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του Mikis radio του διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού που διατηρεί στην Κέρκυρα με σκοπό τη διάδοση του έργου του καλλιτέχνη. 

Πού αφήνει την περιουσία του

Στη διαθήκη αναφέρεται και σε κάποια περιουσιακά στοιχεία και συγκεκριμένα στο σπίτι που διέμενε και βρίσκεται απέναντι από την Ακρόπολη, το οποία ζητά να μετατραπεί σε μουσείο και στο αυτοκίνητό του, το οποίο αφήνει σε ένα ίδρυμα.

Όλες οι ειδήσεις

Alec Baldwin: Τραγωδία σε γυρίσματα ταινίας - Πυροβόλησε θανάσιμα γυναίκα

Κορονοϊός: Ανησυχία για αύξηση νοσηρότητας τον Νοέμβριο - 10 περιοχές «καίνε» από κρούσματα

To ενεργειακό «χαρτί» στο γεωπολιτικό πόκερ: Οι κινήσεις Αθήνας και Άγκυρας

ΚΙΝΑΛ: Ο Γιώργος δήλωσε «παρών» και ήδη πέφτουν οι πρώτες κανονιές

Καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές - Πότε έρχεται νέα κακοκαιρία

Bαθμολογία UEFΑ: Ο ΠΑΟΚ εκτόξευσε την Ελλάδα στη 16η θέση!

Νίκος ΚουρήςΜίκης Θεοδωράκηςδιαθήκη